Dzięki za odpowiedzi.Sąsiadka się zgodziła i nie ma problemu.Licznika tam nie planuję zakładać,ponieważ jest to zwykłe pomieszczenie gospodarcze i kabel ten zasila tylko oświetlenie i gniazdko 230V oraz 380V do podłączenia spawarki,wiertarki,szlifierki itp.Taki malutki przydomowy warsztacik,żeby cos zrobic na potrzeby domu.Kabel ten już jest pociągnięty po murze i jakby go zakopać do ziemi to by go było za mało.Chodzi dokładnie o to,że ostatnio do moich rodziców przyszedł jakiś facet z gospodarki czy coś podobnego i powiedział im,że ten kabel nie może iść po murze,bo przepisy na to nie pozwalają.Jedynie w ostateczności mógłby iść pod dachem.I jak tego nie zrobią,to zapłacą karę.Dla mnie to bzdury facet opowiada,bo to posesja moich rodziców,kabel jest już za licznikiem i z tego co się orientuję,to mogę sobie go poprowadzić jak mi się podoba.Nawet linią napowietrzną.Kiedyś znałem te przepisy i tak własnie to zrobiłem.Obecnie mało zajmuję się elektryką budowlaną i dlatego proszę was o pomoc.Czy są obecnie jakiekolwiek przepisy zabraniające mi w ten sposób poprowadzić ten kabel na własnej posesji?