logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ładowarka ACP-12E z Allegro za 5,5 zł jest warta zakupu?

tzok 26 Cze 2007 19:40 14214 34
  • #31 5138645
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2469
    To ze na wyjsciu bez obc. jest takie napiecie to akurat normalne :-) a ze bateria "" spuchła to wina toru ladowania w telefonie bo on steruje tym
    Swoja droga to jak ma to byc dobre jak koszt zakupu około 1,50 zł :-)
  • #32 5138735
    arcik99
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    ja moge polecic ladowarki GT, importuje je firma z Łodzi
    na 30 sprzedanych jeden zwrot mialem wiec tragedii nie ma ;)
  • #33 5139546
    grabass
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Steruje telefon ale już drugi przypadek miałem przy użyciu nieorginalnej ładowarki spuchnięcie baterji.
    Pierwszy raz jakiś czas temu w se ładowałem orginalną było wszystko ok raz podłączyłem ładowarke forevera na noc i bateria przytyła i ostatnio podobny przypadek z nokia rok czasu na orginalnej ładowarce wszystko ok po podłączeniu nanoc tej niby orginalnej rano bateria była już spuchnięta. Pod obciążeniem na wyjściu napięcie skacze od4,9 do 10,8V
  • #35 5254114
    djb
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    jakis czas temu kupilem sobie taka podrobke na allegro, pare razy ladowalem i dziala, tylko teraz mam taki problem bo w swojej oryginalnej ladowarce wmusialem wymienic kabel z wtyczka bo sie przetarl, kabel wymienilem i teraz jak laduje swoja 6310i to po jakiejs godzinie slysze ciagly sygnal i komunikat nie laduje, jak poruszam wtykiem dookola to znowu laduje, czyscilem na wszystkie sposoby dokladnie styki w telefonie, podobnie sie dzieje z ta podrobka - jak poruszam wtyczka w komorce to przestaje ladowac, czy to wina zlaczki do ladowania w telefonie, czy np w mojej oryginalnej ladowarce moglo cos pasc?? bo moze ruszanie wtykiem i przerywanie ladowania nie ma zwiazku

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy niskobudżetowych ładowarek impulsowych ACP-12E sprzedawanych na Allegro za około 5,5 zł, które często okazują się podróbkami o niskiej jakości i wydajności. Podróbki charakteryzują się m.in. dwoma nietypowymi śrubkami, brakiem scalonych sterowników przetwornicy oraz spadkiem napięcia pod obciążeniem, co skutkuje brakiem skutecznego ładowania baterii i komunikatami o błędach na telefonach. Oryginalne ładowarki (producent ASTEC) mają solidniejszą konstrukcję, jedną śrubkę torx i dodatkowe zabezpieczenia, co przekłada się na lepszą jakość i stabilność napięcia. Użytkownicy wskazują na częste awarie i zwroty tanich ładowarek marek TF1, Forever, Foof, a także na ryzyko uszkodzenia baterii (np. spuchnięcie) przy stosowaniu podróbek. Polecane są oryginalne lub sprawdzone zamienniki marek Bluestar, Platinum, Millenium, BeSta oraz exclusive dostępne m.in. w serwisach GSM i hurtowniach z Łodzi. Wskazano również na problemy z jakością kabli i złącz w oryginalnych ładowarkach oraz na konieczność stosowania odpowiednich narzędzi (śrubokrętów z końcówkami trójkątnymi lub torx) do ich rozkręcania. Schematy i zdjęcia wnętrz podróbek pokazują prymitywną konstrukcję bez sprzężenia zwrotnego i zabezpieczeń, co potwierdza niską jakość tych urządzeń. Użytkownicy przestrzegają przed kupowaniem najtańszych ładowarek, które mogą być niebezpieczne i powodować uszkodzenia telefonów oraz baterii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA