Witam. Chciałbym zaprezentować elektroniczny przerywacz kierunkowskazów w bardzo małej wersji
Fajne? Ranking DIY
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam
Cytat:Powyższy układ ma tą wadę, że pierwszy błysk żarówek po włączeniu zasilania będzie około 1,5 raza dłuższy niż następne.
Łukasz Pawlik napisał:Cytat:Powyższy układ ma tą wadę, że pierwszy błysk żarówek po włączeniu zasilania będzie około 1,5 raza dłuższy niż następne.
czy to ma jakies znaczenie???
Podoba mi sie obudowa bardzo oryginala. Polecam wspomniany wyzej program, moze nie jest dopracowany (szeregi rezystorów) ale ciekawy
pozrawiam
Cytat:Dlatego układ jest podłączony do włącznika napięcia w stacyjce. Po włączeniu napięcia, układ pracuje cały czas pobierając (mierzyłem) 3-8mA prądu, sygnał po tranz. klucz. podawany jest na przełącznik w manetce, który załącza go na lewe, bądź prawe kierunki.
mazzji napisał:HEYAH napisał:Cytat:Dlatego układ jest podłączony do włącznika napięcia w stacyjce. Po włączeniu napięcia, układ pracuje cały czas pobierając (mierzyłem) 3-8mA prądu, sygnał po tranz. klucz. podawany jest na przełącznik w manetce, który załącza go na lewe, bądź prawe kierunki.
Fajnie tylko że w ten sposób wykończysz bardzo szybko ten przełącznik, no chyba że to jakiś bardzo stary motor i nie ma w nim przekaźników tylko przełączniki (tak jak w starych maluchach, zwłaszcza te od kierunków i świateł bardzo szybko padały, przynajmniej w fiaciku mojego ojca)