Nie mogę odczytać co zapisane jest na płycie DVD, bo komputer czyta ją jako pustą płytę CD.
Czemu? Jak temu zaradzić?
Proszę o pomoc
Czemu? Jak temu zaradzić?
Proszę o pomoc
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:st3200827a; _NEC DVD_RW ND -3551A; DU1940VFSM848Y SCSI CdRom Device..
Piotrek Majstersztyk napisał:Wydaje mi się że Twoja nagrywarka nie obsługuje nośników danych typu DVD+R lub ma problemy z odtworzeniem tego typu nośników!...
Kasiunia_g napisał:...w sprzęcie stacji dysków mam coś takiego:Cytat:st3200827a; _NEC DVD_RW ND -3551A; DU1940VFSM848Y SCSI CdRom Device..
ozy2001 napisał:Tu powiem krótko - bzdura, jeśli już czyścić to tylko sprzężonym powietrzem ale trzeba wiedzieć co się robi...Po roku może być konieczne czyszczenie lasera - w zasadzie, to u siebie robię to raz w miesiącu. Może wystarczy zakup płytki czyszczącej.
ozy2001 napisał:Tu się zgodzę, radzę używać jedynie markowych płyt, najlepiej TDK, Verbatim.Jakiej firmy jest nośnik, na którym nagrałaś dane? Nie polecam nośników tytułowanych optimus - niby to 49 groszy za sztukę w hurcie, ale poprawnie nagrywa się 1 na 2 płyty - niby robione przez Esperanze, ale... może nie tą samą
tzok napisał:ozy2001 napisał:Tu powiem krótko - bzdura, jeśli już czyścić to tylko sprzężonym powietrzem ale trzeba wiedzieć co się robi...Po roku może być konieczne czyszczenie lasera - w zasadzie, to u siebie robię to raz w miesiącu. Może wystarczy zakup płytki czyszczącej.