logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AVR ISP Prog - problem z działaniem programu na Atmega16 po symulacji

KmiecikSe 25 Lip 2007 19:51 1264 4
REKLAMA
  • #1 4114410
    KmiecikSe
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Mam pytanko do posiadaczy programatorka AVR ISP Prog. Mam taki i programuje nim Atmega16 programem AVR Studio, no i wszysko byloby ok, gdyby programik ktory symuluje dzialal tak jak wlasnie podczas symulacji. Z tego co zauwazylem to program w procku staje przy petli czasowej... Czy mogby mi ktos w moim problemie??? Moze poslugujecie sie jakimis innymi aplikacjami do wgrywania programu??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4115155
    pietrucha
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    To chyba nie wina programatora. Wgrywasz zawsze to samo, niezależnie jakim sprzętem. Twój problem to może być wina fusebitów, np. niewłaściwego ustawienia taktowania, albo symulator nie do końca oddaje zachowanie rzeczywistego układu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4115552
    owurac
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Jasne, programator nie ma nic do rzeczy. Ale żeby postawić diagnozę trzeba trochę więcej danych. Może podeślesz chociaż kawałek kodu.
  • REKLAMA
  • #4 4115992
    KmiecikSe
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Ok, juz mi wszystko smiga, dzieki za chec pomocy ale problem tkwil w czyms zdecydowanie innym. Procek tak jakby sie zacinal podczas gdy po kolei wrzucalem na porty stany wysokie, tzn "out PORTx,rxx", to pewnie zaklucenia...
  • Pomocny post
    #5 4116118
    Ch.M.
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    kiedyś też miałem taki problem przy konwersji adc, musiałem dodac dodatkowe nopy by pomiar był stabilniejszy
REKLAMA