Witam.Mam dziwny przypadek z kompem. Po zainstalowaniu XP i całej ilości sterów komp chodzi wyśmienicie-pasek przy logo XP w trakcie uruchamiania leci 3-4 razy i system działa. Wszystko smiga jak powinno. Jednak po ok tygodniu,2 komp systematycznie zwalnia,aż w końcu po miesiącu pasek przy uruchamianiu XP leci ok 20 razy,system startuje ok 2 minut lub i więcej a zanim moge wcisnąć START reaguje dopiero po 2 minutach. Jak wszystko się uruchomi to jakoś to idzie,ale czasem np otwarcie strony graniczy z cudem,zainstalowanie czegoś trwa wieki,sprawdzenie systemu antywirem idzie 2 godziny.
Konfiguracja kompa to:
Athlon XP 2000+ (temperatura wacha się od 45 do 52 st)
256 ramu elixir 266 mhz i tyle płyta max obsługuje(prędkość ramu)
płyta Asrock (nie znam dokładnie modelu)
grafika GeForce 64 MB
Fortron 400W
standardowa dźwiękówka AC97
Nagrywara LG
80 GB WD Caviar z 8 MB
System to XP z SP2 + mozilla,emule i inne podstawowe.net od netii,prędkość to 196 kb.
Czy spowolnienie może byś spowodowane tym że np czasem komp chodzi 3 dni non stop i działa emule i ściąga pliki?
Na kompie działa firewall i antywirus (była np panda itp) PRzy starcie kompa działa tylko firewall i antywirus,nic wiecej. Net działa nie na aplikacji z netii tylko na samych sterach i ręcznej konfiguracji neta. Komp skanowany raz na tydzien i wirów nie ma.
Ten sam system (xp) bardzo ładnie śmiga na 1700+ i nawet na tamtym działał dobrze,ale u nowego właściciela zaczyna wszystko zwalniać i podejrzewam o to emule-bo u mnie rzadko kiedy jest włączone a u niego jak wspominałem 3 dni to tyle zazwyczaj komp śmiga.
No i ostatnio był problem z stykami zasilania na dysku-porostu nie było styku i dysk 2 razy się wyłączył, ale po ponownym założeniu wtyczki wszystko śmiga.
Grafika,mostek leci na sterownikach od XP i na początku wszystko działa idealnie,potem zwolnienie. Nawet na swoim kompie nie instaluje sterów od grafiki i mostka i dział cacy a tutaj takie jaja.
Konfiguracja kompa to:
Athlon XP 2000+ (temperatura wacha się od 45 do 52 st)
256 ramu elixir 266 mhz i tyle płyta max obsługuje(prędkość ramu)
płyta Asrock (nie znam dokładnie modelu)
grafika GeForce 64 MB
Fortron 400W
standardowa dźwiękówka AC97
Nagrywara LG
80 GB WD Caviar z 8 MB
System to XP z SP2 + mozilla,emule i inne podstawowe.net od netii,prędkość to 196 kb.
Czy spowolnienie może byś spowodowane tym że np czasem komp chodzi 3 dni non stop i działa emule i ściąga pliki?
Na kompie działa firewall i antywirus (była np panda itp) PRzy starcie kompa działa tylko firewall i antywirus,nic wiecej. Net działa nie na aplikacji z netii tylko na samych sterach i ręcznej konfiguracji neta. Komp skanowany raz na tydzien i wirów nie ma.
Ten sam system (xp) bardzo ładnie śmiga na 1700+ i nawet na tamtym działał dobrze,ale u nowego właściciela zaczyna wszystko zwalniać i podejrzewam o to emule-bo u mnie rzadko kiedy jest włączone a u niego jak wspominałem 3 dni to tyle zazwyczaj komp śmiga.
No i ostatnio był problem z stykami zasilania na dysku-porostu nie było styku i dysk 2 razy się wyłączył, ale po ponownym założeniu wtyczki wszystko śmiga.
Grafika,mostek leci na sterownikach od XP i na początku wszystko działa idealnie,potem zwolnienie. Nawet na swoim kompie nie instaluje sterów od grafiki i mostka i dział cacy a tutaj takie jaja.