Witam!
Niedawno wymieniłem obudowę od komputera na nową.
Postanowiłem trochę zaszaleć i kupiłem taką z bajerami:
wyświetlacz, regulator obrotów do dwóch wiatraków na obudowie, przedni panel z m.in. wy. słuchawkowym i we mikrofonowym.
...problemem jest słyszalny szum w słuchawkach podłączonych tylko do panelu przedniego.
Zakłócenia występują tylko w trakcie pracy wiatraków na obudowie, podłączonych do regulatora.
Jak wyeliminować całkowicie te zakłócenia tak, aby można było wygodnie korzystać ze słuchawek również w czasie normalnej pracy tych wiatraków.
Domyślam się, a raczej jestem o tym przekonany, że problem dotyczy przedostawania się zakłóceń od wiatraków.
Prawdopodobnie na jakiś mały wzmacniacz słuchawkowy.
Regulator i wzmacniacz słuchawkowy znajdują sie na jednej plytce.
Czy któryś z kolegów ma jakiś patent na ten stan rzeczy?
Czy wystarczy dodanie jakiś kondensatorków (ewentualnie jakiegoś filtru LC) na linii zasilania wzmacniacza?
Proszę o porady.
Z góry dzięki, pozdrawiam.
Niedawno wymieniłem obudowę od komputera na nową.
Postanowiłem trochę zaszaleć i kupiłem taką z bajerami:
wyświetlacz, regulator obrotów do dwóch wiatraków na obudowie, przedni panel z m.in. wy. słuchawkowym i we mikrofonowym.
...problemem jest słyszalny szum w słuchawkach podłączonych tylko do panelu przedniego.
Zakłócenia występują tylko w trakcie pracy wiatraków na obudowie, podłączonych do regulatora.
Jak wyeliminować całkowicie te zakłócenia tak, aby można było wygodnie korzystać ze słuchawek również w czasie normalnej pracy tych wiatraków.
Domyślam się, a raczej jestem o tym przekonany, że problem dotyczy przedostawania się zakłóceń od wiatraków.
Prawdopodobnie na jakiś mały wzmacniacz słuchawkowy.
Regulator i wzmacniacz słuchawkowy znajdują sie na jednej plytce.
Czy któryś z kolegów ma jakiś patent na ten stan rzeczy?
Czy wystarczy dodanie jakiś kondensatorków (ewentualnie jakiegoś filtru LC) na linii zasilania wzmacniacza?
Proszę o porady.
Z góry dzięki, pozdrawiam.