logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie regenerować toner Q2612A? Wskazówki i doświadczenia użytkownika

kucyto0 11 Wrz 2007 18:51 2120 1
REKLAMA
  • #1 4273299
    kucyto0
    Poziom 11  
    Witam for all.
    Mam dla Was kilka uwag dotyczących regeneracji w/w. kasety.
    Miałem problemy z jej regeneracją:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic829577.html

ale już sobie poradziłem i z "zycia wzięte" 4 as kilka uwag:
    1. Pamiętajcie o tym aby DOKLADNIE wyczyscic kasetę ze starego toneru!!! (chyba że regenerujecie od 1-go producenta wtedy nie bedzie problemu z brudnymi wydrukami itp.
    2. Rolkę do której przylepia się toner (tą namagnesowaną) jak również listwy zbierające i tą drugą czyście IZOPROPANOLEM. (a nie jak suberują niektóre osoby spirytusem IZO jest najlepszy).
    3. Wałek PCR proszę czyscić DOKLADNIE ciepłą wodą z mydłem.
    4. Nie pudrujcie bębna i listy zbiuerającej talkiem lub tez tonerkiem. Ja wykorzystałem motyw na pustej strocne stworzyłem sobie kwadrat z czarnym wypełnieniem (może być na całej stonce ( gdy drukarka pobrała kartkę i zaczęła drukować zablokowałem drukarkę otworzyłem klapę wyjałem tą kartkę (oczywiście cały bęben był czarny ) ale po założeniu ponownie kasety bęben sam się "popudrował". :)
    Liczę na to że pomogłem i pozdrawiam. :P
  • REKLAMA
  • #2 4273553
    Łikam
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Wszystko ok, ale punkt 4 to jakaś niepotrzebna kombinacja.
    Listwy czyszczącej bęben najlepiej wcale nie ruszać (nie dotykać powierzchni stykającej się z bębnem), ale jak już ktoś wyczyści listwę to trzeba ją bezwarunkowo popudrować. Jest do tego specjalny puder. Odradzam talk. Jak ktoś nie ma specjalnego pudru to należy krawędź listwy posmarować świeżym tonerem.
    Nie popudrowanie liswy grozi uszkodzeniem listwy, bębna a nawet drukarki. Taka listwa najczęściej zawija się na bębnie i może to zablokować kasetę i w konsekwencji nawet wyłamać zębatki w drukarce.
    Miałeś spore szczeście, że ci się udało tego uniknąć.
REKLAMA