logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 3 TV do jednej anteny szerokopasmowej? Zasilacze i odległość TV?

pkruszyk 15 Paź 2007 09:24 1569 4
REKLAMA
  • #1 4380109
    pkruszyk
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam!!!
    Mam pytanko odnośnie połączenia trzech TV z wykorzystaniem jednej anteny szerokopasmowej, a mianowicie jak je połączyć aby sygnały dochodzące do TV były OK ? Gdzie podłączyć zasilacze? Przy każdym TV czy przy rozdzielaczu sygnału?
    A druga sprawa to maksymalna odległość TV od anteny (jeśli podłączam 3 TV) jakiej wartości nie powinna przekraczać?
    Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 4380146
    gregor22
    Poziom 23  
    Ocena: 74
    najlepszym rozwiązaniem jest zastosowanie aktywnego rozgałęznika sygnału np.ART/3 w którym do jednego wejścia podłączasz zasilanie 12v.
  • REKLAMA
  • #3 4396106
    Malas1984
    Poziom 29  
    Ocena: 85
    Z anteny do wzmacniacza szerokopasmowego, z wzmacniacza na odpowiedni rozgaleznik sygnalow i z rozgaleznika na gniazda/TV

Dodano po 1 [minuty]:

Gniazda/TV musza byc od siebie odseparowywane dana wartoscia sygnalu tlumionego np jak jest rozgaleznik z 1/4 to kazdy z tych czterech ma odpowiednie tlumiki sygnalu w dB np kazdy po 8dB lub roznie.
  • REKLAMA
  • #5 4397791
    Malas1984
    Poziom 29  
    Ocena: 85
    Nie wiem dlaczego sie czepiasz tego-nie twierdzac ,ze nie masz wiedzy-oczywiscie,ale forum jest od tego ,aby wlasnie dyskutowac ;-)
    Co jest nie na temat?
    Ja np wiem jak to przebiega i mnie nie sprawia to problemu-moze dokladnie tego i wyraznie nie opisalem,ale niech Ci bedzie... O takie cos chodzi?? Tylko prosze bez krzykow ;-)
    Kol. LeDy podawał link - wreszcie przeczytaj, a wszystko powinno być jasne. Nie byłoby zbędnych dyskusji, które wyrzuciłem (Kosz).
    Pretensje, o których pisał LeDy BYŁY w podanym linku - zostały już usunięte. [Mirek Z.]
    Załączniki:
    • Jak podłączyć 3 TV do jednej anteny szerokopasmowej? Zasilacze i odległość TV? bez tytułu.JPG (27.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA