logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

cc900 brak napięcia na wtrysku i modułach pomocy!!!!

wirus26 16 Paź 2007 11:01 1028 2
  • #1 4383528
    wirus26
    Poziom 11  
    Witam wszystkich!!!
    Od kilku dni próbuje uruchomić moje autko ale bezskutecznie. Problem jest z opaleniem silnika, tzn nie ma napięcia ani na wtrysku ani na modułach. Jest immobilizer ale według mnie działa prawidłowo tzn w momencie przekręcenia kluczyka lampka code gaśnie. Problem pojawił się w trasie. Jadąc po prostu zaświeciły się wszystkie lampki i samochód zgasł. Po odczekaniu jakiejś pół godziny odpalił ale dopiero za 7-8 razem. W samochodzie niedawno został wymieniony na nowy czujnik położenia wału więc tą usterkę wykluczam. Dodam jeszcze że w momencie kiedy samochód zgasł w trakcie jazdy za którymś razem udało mi się go odpalić z biegu, wcisnąłem sprzęgło wrzuciłem niższy bieg i odpalił. I to była jedyna możliwość jego odpalenia. Z samochodu został usunięty także alarm Skorpion 2000A i czujnik wstrząsowy, ale one były wpięte w układ nie rozcinając kabli, więc myślę, że to nie ta przyczyna. Proszę o pomoc!!!!!
  • #2 4383545
    rx7hew
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    Może przekaźnik głowny. Sprawdź w pierwszej kolejności bezpieczniki(wszystkie), potem stacyjka jak jest ok to przekaźnik głowny. To wszystko jeżeli oczywiście jest ok z immobilaizerem.
  • #3 4384111
    Megawe
    Poziom 34  
    Ocena: 1441
    Pod maską na lewym nadkolu jest czarny plastik przkręcony śrubką,zaglądnij tam są tu bezpieczniki i przekaźnik od wtrysku.
REKLAMA