logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić sterownik świecy płomieniowej do Transita 2.5D 1997?

mach7 09 Lis 2007 18:34 2745 8
REKLAMA
  • #1 4463048
    mach7
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    witam,
    chciałbym spytać czy ktoś wie gdzie mogę dostać sterownik do świecy płomieniowej do Transita 2.5D 1997 r.
  • REKLAMA
  • #2 4463194
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4463444
    zbyniuś
    Poziom 26  
    Ocena: 419
    Pan pyta gdzie można dostać a nie kupić sterownik!!!
  • #4 4466205
    mach7
    Poziom 10  
    wiec gdzie można kupić ??? jeśli jest ktoś kompetentny to proszę o odpowiedź
  • #5 4466809
    kangurek123
    Poziom 19  
    Ocena: 80
    Witam

Faktycznie pytanie jest lekko dziwne ,ale spróbujmy... można to zakupić w serwisie Forda !!!!??? ( dziwne nie ?? ) i oczywiście na wielu szrotach , które zajmują się sprowadzaniem aut oraz na naszym ukochanym zapewne przez wielu Allegro .

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 4466865
    mach7
    Poziom 10  
    no to tak: gdbyby to było takie łatwe to bym nie prosił o pomoc. pytałem w sklepach motoryzacyjnych ale nic nie maja, na allegro również szukałem i nic nie znalazłem... .
    może ktoś podać jakiś link, adres sklepu internetowego,.. .
  • REKLAMA
  • #8 4468881
    mach7
    Poziom 10  
    dzieki za linki.
    po zapoznaniu sie z cena, chcialbym spytac czy jest mozliwość obycia sie bez przekaźnika ? czy mozna założyć manualne załączanie świecy ? czy grzanie swiecy czesto sie załącza ? przy jakich temperaturach ? juz teraz mi słabo pali, ale moze (raczej tak) to wina wtrysków. po podgrzaniu kolektora opalarka pali juz dobrze, ale nie jest to zbyt wygodna metoda.
  • Pomocny post
    #9 4469038
    figa2604
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    Odpal to na przekażniku i włączaj przyciskiem gdzieś na desce roz. podlącz elektrozawór i świece rownolegle i sprawa załatwiona! w trakcie odpalania trzymaj przycisk. A kolega Goldwinger udaje cwaniaka bo to pewnie dla niego chleb powszedni!!

Dodano po 2 [minuty]:

przekażnik zwykły mialem na myśli a nie ten oryginalny moduł z czyjnikiem temperatury

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest sterownik świecy płomieniowej do Forda Transita 2.5D z 1997 roku. Można go nabyć w autoryzowanym serwisie Forda, na szrotach samochodowych oraz na platformach aukcyjnych takich jak Allegro, choć dostępność jest ograniczona. Podano również konkretne linki do sklepów internetowych oferujących części Forda. W dyskusji poruszono także możliwość obejścia się bez oryginalnego przekaźnika sterownika poprzez zastosowanie zwykłego przekaźnika i manualne załączanie świecy płomieniowej przy pomocy przycisku na desce rozdzielczej. Wskazano, że grzanie świecy powinno być uruchamiane przy niskich temperaturach, a częste problemy z odpalaniem mogą wynikać z wadliwych wtrysków. Alternatywnie, do poprawy rozruchu stosowano podgrzewanie kolektora opalarką, choć jest to metoda niewygodna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA