Witam Mój laptop omnibook 6100 nie widzi dysku ale w biosie jest coś sie stało od czasu jak przełożyłem go na chwile do innego laptopa omnibook 6100 na którym był zablokowana płyta główna hasłem no i tam nic nie zaskoczyło ale jak włożyłem spowrotem do swojego laptopa to po chwili od startu pisze System not found file (nie znaleziono systemu)
A jak podłączyłem ten dysk pod stacjonarny żeby zgrać sobie dane to jest widoczny w bios również widać go ( mam xp ) w menedżerze urządzeń ale niema w Mój Komputer chciałem sobie chociaż zgrać dane z niego a tu lipa a mam tam kilka bardzo ważnych plików.
Bardzo prosiłbym o pomoc jeżeli ktoś zna sie na tym lepiej bo już nie wiem co robić a do serwisu mam daleko
dysk Toshiba HDD2D15 MK8032GAX 80Gb
A jak podłączyłem ten dysk pod stacjonarny żeby zgrać sobie dane to jest widoczny w bios również widać go ( mam xp ) w menedżerze urządzeń ale niema w Mój Komputer chciałem sobie chociaż zgrać dane z niego a tu lipa a mam tam kilka bardzo ważnych plików.
Bardzo prosiłbym o pomoc jeżeli ktoś zna sie na tym lepiej bo już nie wiem co robić a do serwisu mam daleko
dysk Toshiba HDD2D15 MK8032GAX 80Gb