Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamModerowany przez oldboy:Załącznik usunięto. Zgodnie z regualminem należy umieścić link do noty katalogowej
danda napisał:
3 też jako dysk logiczny w partycji rozszerzonej, jednak ta jest jakas nie typowa, część programów do dysków rozpoznaje ją jako FAT32 niesformatowany a część jak całkowicie partycję nieznanego typu, ona zajmuje resztę dysku.
AndrzejMal napisał:Ja wstawiłem Rymi ( wyjście rymi na 24 nóżkę TDA9885 przez kondensator 1p) i wszystkie kanały działają b.dobrze. Rozdzielony tor SIF i VIF ma tą zaletę, że fonia nie zakłóca obrazu i praktycznie nie wymaga strojenia.
AndrzejMal napisał:Z wyjścia IF głowicy(bez pojemności) - łatwo znaleźć bo idzie na filtr SAW, +,- 5V za stabilizatora 7805 poniżej dekodera fonii. Nie mam czym zrobić fotki w tej chwili.
rilicek napisał:danda napisał:
3 też jako dysk logiczny w partycji rozszerzonej, jednak ta jest jakas nie typowa, część programów do dysków rozpoznaje ją jako FAT32 niesformatowany a część jak całkowicie partycję nieznanego typu, ona zajmuje resztę dysku.
Witam
Czy próbowałeś odczytać zawartość dysku pod linux'em? Jeżeli nie masz linux'a to może spróbuj zainstalować następująca wtyczkę w TotalCommanderze:
http://totalcmd.pl/download/wfx/dsk/ext2_Filesystem
Wtyczka ta umożliwia odczytywanie linux'owych partycji Ext2 i Reiser FS (Ext3 podobno też odczytuje).
Pozdrawiam
picad napisał:
Niestety nie jest to żadna partycja Linux'a. System widzi ją jako niesformatowaną RAW. Próbuję teraz odzyskać pliki z tej partycji, ale to trwa. Może ktoś potestuje równolegle jakieś inne narzędzia do tego. Ja testuję odzyskiwanie tym programem: http://www.loader.pl/dld/narzedzia/odzyskiwanie_danych/more.php?id=579
Jak na razie szanse są mierne. Nagrywarka ma chyba jakiś własny system plików.
rilicek napisał:
I mam jeszcze jeden pomysł. Można spróbować sformatować tą partycję i sprawdzić czy nagrywarka będzie na nią nagrywać (nie mam tylko pomysłu na jaki format FAT32, NTFS?). Mało prawdopodobne by się to udało, ale poeksperymentować można.