logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG SV3002H - Dysk pokazuje rozmiar 0 po formatowaniu przez USB

cooldrut 04 Sty 2008 01:15 1401 1
REKLAMA
  • #1 4655235
    cooldrut
    Poziom 10  
    Witam. Mam pewien problem z dyskiem jak w tytule. Dysk ten zabrałem z domowego PC-ta a mam laptopa i miał mi służyć jako duży pendrive :) Były na nim dwie partycje jedna NTFS druga FAT32. Pożyczyłem kumplowi ten dysk, podłączył go pod USB (przez zakupioną przejściówkę) sformatował spod prawego przycisku (format szybki Windows VISTA) i sie zaczęło. System wykrywał ten dysk z partycjami ale pokazywał Rozmiar: 0 , wolnych 0. Sformatowałem go PM8 podłączyłem jest OK. Zaczynam wgrywać dane wywala mi mniej więcej coś takiego: "nieudany zapis danych ... uruchom CHKDESK albo zapisz w innym miejscu" coś takiego. Odłączam dysk podłączam ponownie wykrywa mi i znów to samo pokazuje Rozmiar 0 itd. i nie można nawet wejść na żadną partycje bo wyświetla komunikat: "plik lub katalog jest uszkodzony lub nieczytelny". Robię za pomocą PM8 jedna partycję z tych dwóch przeprawiam raz na FAT32 raz na NTFS i ciągle to samo. HDD Tune nie wyświetla podczas skanowania żadnych bad sektorów czy MOŻECIE mi powiedzieć co może być przyczyną ?? Dysk do wywalenia czy da radę coś z nim jeszcze zrobić ??
  • REKLAMA
REKLAMA