Witam. Mam pewien problem z dyskiem jak w tytule. Dysk ten zabrałem z domowego PC-ta a mam laptopa i miał mi służyć jako duży pendrive
Były na nim dwie partycje jedna NTFS druga FAT32. Pożyczyłem kumplowi ten dysk, podłączył go pod USB (przez zakupioną przejściówkę) sformatował spod prawego przycisku (format szybki Windows VISTA) i sie zaczęło. System wykrywał ten dysk z partycjami ale pokazywał Rozmiar: 0 , wolnych 0. Sformatowałem go PM8 podłączyłem jest OK. Zaczynam wgrywać dane wywala mi mniej więcej coś takiego: "nieudany zapis danych ... uruchom CHKDESK albo zapisz w innym miejscu" coś takiego. Odłączam dysk podłączam ponownie wykrywa mi i znów to samo pokazuje Rozmiar 0 itd. i nie można nawet wejść na żadną partycje bo wyświetla komunikat: "plik lub katalog jest uszkodzony lub nieczytelny". Robię za pomocą PM8 jedna partycję z tych dwóch przeprawiam raz na FAT32 raz na NTFS i ciągle to samo. HDD Tune nie wyświetla podczas skanowania żadnych bad sektorów czy MOŻECIE mi powiedzieć co może być przyczyną ?? Dysk do wywalenia czy da radę coś z nim jeszcze zrobić ??