Interno napisał: Płyta bardzo stabilna mimo, że to ECS i na SiS 735.
Jeżeli K7S5A jest bardzo stabilna... to albo ja sie nie znam, albo widziałeś tylko te unikaty które bywają stabilne... Ja ile razy miałem kontakt z tym modelem to po prostu zawsze były z nimi problemy.
Trafiła mi się jedna która działała o dziwo stabilnie przez ponad 7 miesięcy. Niestety los chciał że pewnego dnia zaskwierczała, a po usunięciu chmury dymu z pokoju i zdjęciu radiatora z chipsetu, moim oczom ukazała się całkiem interesująca dziura wypalona właśnie w chipsecie.
Inna K7S5A była na tyle inteligentna że waliła blue screenem za każdym razem jak komputerowiec który opiekował się komputerem zamykał za sobą dzwi wychodząc z budynku, a do póki był on w budynku wszystko działało idelanie.
Nie wiem, może mam pecha, może sie nie znam, ale miałem styczność z kilkunastoma K7S5A i nie moge powiedzieć o nich zbyt wiele dobrego, a już napewno nie to że są stabilne...
Odnośnie problemu:
Sprawdź na tej płycie jakieś inne 100% pewne podzespoły. Jeśli nadal nie będzie dawała oznak życia

do kosza z nią.
W wypadku jeżeli kręci wiatrakami ale nic więcej się nie dzieje, sprawdź z inną kartą graficzną, profilaktycznie wymień kondensatory (jest to stara płyta wiec napewno nie zaszkodzi). Dodatkowo spróbuj z innym zasilaczem.
Wykonaj też test:
1) goła płyta + procek
2) goła płyta + procek + ram
3) goła płyta + procek + ram + grafika
Żadnych więcej podzespołów podłączonych do płyty. Opisz wyniki.