STK4231 - 2x100W 8R (wyciagalem 2x130)
STK4241 - 2x120W 8R (wyciagalem 2x150)
STK4191 - 2x55W 8R (wyciagalem 2x70W)
Tak, wszystkie te uklady maja bootstrap, ale... obecnie nie dostaniesz oryginalnych hybrydow.
Powiem Ci tak.. STK4241 zakupilem niedawno, jakies pol roku temu, w czystej swiadomosci ze kupuje podrobke, aby ja sprawdzic, gdyz znajomy, u ktorego zawsze sie zaopatrywalem w STK4231 oswiecil mnie, ze oryginalow juz nigdzie nie dostane. Wrazenia odsluchowe... STK4241 totalna klapa w porownaniu z 4231, nawet slepe testy nie zawiodly, a odsluchiwal moj brat, kory ma nie zbyt czule ucho. Wysokie wprawdzie bez zmian, ale dol jest zauwazalna roznica.
Twoj STK w diorze moze tez jest podrobka. Moze zanim go kupiles, STK juz byl w nim niedawno wymieniany?
Watpie czy dynamiczne zrodlo pradowe (bootstrap) wplywa na lepsza jakosc basu, tym bardziej, ze teoretycznie przy statycznym zrodle pradowym szerokosc pasma od dolu jest szersza i bardziej liniowa.
Osobiscie jestem przeciwnikiem bootstrapu, m.in. z tego wzgledu iz prad spoczynkowy oscyluje w takt zmian napiecia zasilajacego, gdzie przy statycznym zrodle ten efekt nie wystepuje.
Moze twoj hybryd ma az tak duza rezystancje wyjsciowa, ze wplywa to na zwiekszenie wartosci Qts glosnika i tym samym pogorszona jest odp. impulsowa?

Wtedy bas jest dluzszy, mniej kontrolowany... Ale to tak zartem.
>[TYLKO bez śmiechu-mam 8 wzmacniaczy w domu -już taki jestem}
Nie jestes jedyny

mam nawet wiecej, ale glownie z ciekawosci brzmienia roznych wzmacnaiczy. Pozniej jedne sprzedaje, inne jeszcze leza w szufladzie.
pozdrawiam
Wesolych Swiat, nie bedzie mnie przez tydzien, wiec przez ten czas nie odpowiadam