Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

moduł zapłonowy nieregularny sygnał ?. Mercedes 126/500SE

kolbi 05 Feb 2008 12:15 3548 5
    kolbi
    Level 16  
    jest to moduł od starego mercedesa prostej konstrukcji tz wejście sygnału i wyjście wzmocnione na cewkę, z tym że sęk w tym ze nie mam innego na zamianę a chciałem sie upewnić czy to on, a problem polega na tym ze auto działa tylko że nie równo pracuję na lampie równiez widać nie regularne światło.
    Jak go sprawdzić ?, czy jest mozliwe aby przerywał i dawał nie regularny sygnał ?.
    Od jakiego auta mozna by wsadzić taki moduł nowy ?.

jest to mercedes 126 rocznik 84 silnik 500se, kable kopułka i palec były wymienione, cewki równiez zakładałem 2 różnę.Obstawiam że moduł ale jak go sprawdzić ?.

Regulamin pkt 11. Popraw temat! <Błażej>
    Anonymous
    Anonymous  
    kolbi
    Level 16  
    tak to właśnie ten ze zdjęcia, a co masz na mysli pisząc na kamieniach ?.Wolał bym oryginał ale ja po prostu chciałem tylko sprawdzić, a jak to jest ? byle jaki od poldka by pasował ?, to na złomie bym jakiś wzioł na próbe. Lecz najpierw sprawdze w tym aparacie lecz nie wiem co dokadnie zaglądałem tam ale nie wiele tam jest do patrzenia.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    goldwinger
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zostaw moduł, został cewkę - nie tam problem
    Weź się za aparat
    kolbi
    Level 16  
    rozebrałem to wszystko ale nie widzę za bardzo nie prawidłowości, na zamianę nie mam co wsadzić u mnie ten rozdzielacz jest identyczny jak w tym opisie rysunek nr 8 trochę niżej po prawej stronie, nie wiem czy to skręcać czy moze coś jeszcze zmierzyć przed złożeniem ?.

http://www.capri.pl/garage/ignition-2.8i#operation-distributor