logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak otworzyć plik .arh dla panelu OP? ProTool czy ProSave?

jaceko 10 Lut 2008 22:16 2622 8
  • #1 4792169
    jaceko
    Poziom 11  
    Witam Dostałem razem z maszyną pliki źródłowe S7 oraz plik do panela
    OP z rozszerzeniem .arh .Mam w związku z tym pytanko może ktos wie
    w jakim programie (ProTool,ProSave) wersji to może być utworzone.
    Pozdrawiam
  • #3 4796564
    jaceko
    Poziom 11  
    Interesujące , ale mam teraz inny problem bo mój protul nie chce tego
    rozpakować ,spróbuje z inną wersją. Dzięki za info
  • #4 4805882
    edwaku
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 110
    Nie wiem, którą wersję OP posiadasz. Podaj nazwę panela, być może pomogę. Może być, że celowo zmieniono rozszerzenie pliku na *.arh. Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby pliki o tym rozszerzeniu byly czytatalne przez ProTool-a, lub ProSave. Chyba, że WinCC? Napisz, może pomogę.
  • Pomocny post
    #5 4806270
    andy1955
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 50
    Cytat:
    Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby pliki o tym rozszerzeniu byly czytatalne przez ProTool-a

to musisz się jeszcze uczyć :D (ja, pomimo mojego wieku :D uczę się ciągle).
    Plik .arh to backup utworzony przez Projekt-Manager w Protoolu.
    P.Manager jest aktywny jeżeli zniesie się "integrację ze Step7".
    Wtedy można spakować lub rozpakować archiwim .arh.
    Załączniki:
    • Jak otworzyć plik .arh dla panelu OP? ProTool czy ProSave? arh-backup.gif (7.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 4808688
    jaceko
    Poziom 11  
    Witam ProTool owszem robi z *arh pliki *pdb ale już otworzyć ich nie chcę i tu jest pies pogrzebany . Wywala błąd konwersji ,mam tego sporo więc myślę że ktoś to zrobił to z sensem, dotyczą paneli OP17 OP37 OP3 mam wer. 6.0 bez dodatków
  • #7 4833318
    tenmalutki
    Poziom 1  
    czyli rozszerzenia *.pdb odnoszą sie do plików po kompilacji w ProTool??
  • #8 4833456
    jaceko
    Poziom 11  
    Pliki *pdb to jest plik projektu pełny który można edytować ,plik ten po kompilacji można wgrać do OP jako binarny, później można go zgrać z OP ale już nic z nim nie zrobisz (kopia).P.S Inna wersja Protoola rozwiązuje mój problem ,dzieki za zainteresowanie tematem
    :D:D:D
  • #9 4834524
    andy1955
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 50
    Cytat:
    P.S Inna wersja Protoola rozwiązuje mój problem ,dzieki za zainteresowanie tematem

zawsze do usług :D

Podsumowanie tematu

✨ Plik z rozszerzeniem .arh dla paneli OP jest archiwum backupowym utworzonym przez Projekt-Manager w ProToolu, który działa przy wyłączonej integracji ze Step7. Pliki .arh nie są bezpośrednio czytelne ani rozpakowywane przez standardowe wersje ProTool czy ProSave. ProTool generuje pliki projektowe z rozszerzeniem .pdb, które są pełnymi plikami projektu możliwymi do edycji i kompilacji, a następnie wgrania do paneli OP jako pliki binarne. Po wgraniu plik .pdb można zgrać z panelu jako kopię, ale nie można jej edytować. Problemy z otwarciem plików .arh i konwersją mogą wynikać z wersji oprogramowania ProTool; zmiana wersji ProTool rozwiązuje problem rozpakowywania tych plików. Dyskusja dotyczyła paneli OP17, OP37, OP3 w wersji 6.0 bez dodatków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA