Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

OPEL CORSA C - wymiana licznika...

Katastrofa 02 Mar 2008 15:53 11235 1
    Katastrofa
    Level 2  
    WITAM.

Potrzebuję info jak zainstalować nowy licznik (tzn. kupiony na allegro - ten sam model licznika, do diesla, używany) w samochodzie Opel Corsa C 2001 (diesel)!

Po wyjęciu starego licznika (uszkodzonego fizycznie, elektronicznie itp.) i włożeniu nowego (kupionego na allegro) immobiliser blokuje mi rozruch (miga kontrolka - pomarańczowy samochodzik z kluczem)!
    Po wyjęciu nowego licznika (tego z allegro) i ponownym zamontowaniu starego (uszkodzonego) samochód znowu odpala (nie miga kontrolka - pomarańczowy samochodzik z kluczem)!

Potrzebuje instrukcję krok po kroku jak zgrać nowy licznik (ten z allegro) z samochodem tak żeby immobiliser go nie blokował!

Posiadam kody serwisowe do mojego samochodu (z serwisu Opla) i pożyczyłem interfejs diagnostyczny OPEL TECH2 ale nigdy go nie obsługiwałem sam!
    Proszę o opis krok po kroku jak to zrobić za pomocą tych kodów i tego interfejsu!

Przy okazji chciałbym wykasować sobie powstałe błędy i sprawdzić ewentualne usterki w aucie!
    Czy ktoś ma ktoś listę kodów błędów do Opla Corsa C 2001 (diesel) i ich opis, a także, które z nich można bezpiecznie usunąć i instrukcję jak to zrobić?

Nigdy nie używałem tego interfejsu, czy używa się go / podłącza do złącza przy włączonym silniku czy przy wyłączonym?

Dziękuje za pomoc!
    Anonymous
    Anonymous