Czy ktoś ma doświadczenie z kotłami Immergas a może z kotłem Victtix24kw
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlechon napisał:Witam,
Jestem już prawie posiadaczem tego kotła (już zamówiłem ale jeszcze nie otrzymałem). Pytanie jest w pewnym sensie związane z nim.
A mianowicie za chwilę będę stawiał kominek i chciałem aby był to kominek z płaszczem wodnym ale podobno jest to rozwiązanie mało rozsądne, bo występuje przy tym piecu problem z rozprowadzeniem ciepła .....
Czy ktoś wie dlaczego ?
lechon napisał:Witam,
Jestem już prawie posiadaczem tego kotła (już zamówiłem ale jeszcze nie otrzymałem). Pytanie jest w pewnym sensie związane z nim.
A mianowicie za chwilę będę stawiał kominek i chciałem aby był to kominek z płaszczem wodnym ale podobno jest to rozwiązanie mało rozsądne, ...
Czy ktoś wie dlaczego ?
W.Wojtek napisał:lechon napisał:Witam,
A mianowicie za chwilę będę stawiał kominek i chciałem aby był to kominek z płaszczem wodnym ale podobno jest to rozwiązanie mało rozsądne, ...
Czy ktoś wie dlaczego ?
--------------------------------------------------------------------------------
Kominek z płaszczem wodnym..Wymiennik ciepła, naczynie wzbiorcze, pompy, regulacja.
No i na dodatek kotłownia w salonie, co dwa-trzy lata malujesz chałupe..
Jak juz koniecznie ma być kotłownia w salonie i drewutnia obok biblioteczki i przed barkiem to nie mieszaj.
Zrób klasyczny komin, koze czy co tam i daj rury powietrzne. Układ CO sam się dostosuje.
Zaoszczedzisz kupe kasy..
A i tak zapalisz dwa razy do roku..z leniwstwa/wygodnictwa..jak liczni moi znajomi posiadacze hybrydowych systemów