Balu napisał: Ekhm... kto ma malutki ekranik ten ma:)
ciekawe do ktorego laptopa mozna podlaczyc DWA NORMALNE monitory... w stacjonarce mam 2x 19" LCD i gdy bywam w domu, to mam okazje bawic sie laptopem z matryca 15,4" z bardzo dobrym prockiem... jaki wniosek:
1. ekran jest BARDZO maly - do samego IDE moze starcza, ale gdzie miejsce na pdfy z jakims info, otwarte 10 roznych innych plikow i przegladarke? stacjonarka + 2 monitory >> laptop + monitor zwykly (strasznie kiepsko sie tak pracuje, bo w laptopie monitor jest zbyt nisko w porownaniu do zwyklego >> >> >> laptop bez monitora dodatkowego
2. pomimo ze w tym laptopie jest o wiele lepszy procesor i ma on 4x tyle ramu co ja na stacjonarce (T5250 + 2G vs. A XPM 2500+ @ 2.4GHz + 512M), dziwnym trafem okolicznosci kompilacja TEGO SAMEGO kodu w TYM SAMYM srodowisku zajmuje chyba z 5x tyle czasu...
3. nikt jakos nawet slowa nie napisal o klawiaturach w laptopach - spoko - wiem czemu. sa takie male, ze do pisania smsow jak znalazl...
4. idea 'pisania kodu wszedzie' - no jesli ktos lubi kazda wolna chwile poswiecac na pisanie kodu, to spoko, niemniej jednak ja uwazam to za bardzo duza zalete stacjonarki, ze moge po prostu wyjsc i robic cos innego, nie czujac przy tym, ze marnuje czas, bo przeciez moglbym pisac kod nawet siedzac na klopie... w pociagu wole posluchac muzy i sie ponudzic, albo pospac, na lace wole pooddychac czystym powietrzem, a w wolnych chwilach wole sie zajac relaxem, a nie praca...
summa summarum - jesli ktos jest pracoholikiem to laptopy sa dla niego wrecz stworzone. wszystkim innych wiec pozdrawiam, a milosnikom pisania kodu wszedzie gdzie sie da: get a life!
jak juz wspomniano protela, to powiem, ze na tych 512M ramu ktore mam w stacjonarce pracuje sie z nim calkiem przyjemnie i nic nie muli (DXP + SP4).
0x41 0x56 0x45!!