logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm Silicon TX-08 w SEAT Cordoba - pilot nie otwiera drzwi po dłuższym postoju

zuzak13 27 Mar 2008 21:29 2872 5
REKLAMA
  • #1 4962714
    zuzak13
    Poziom 11  
    W samochodzie SEAT CORDOBA:D posiadam alarm SILICON TX-08 zintegrowany z centralnym zamkiem(pilot w kształcie jajka z trzema przyciskami i diodą sygnalizacyjną).Kiedy autko postoi przez całą noc lub około 2-3 godziny, nie mogę otworzyć drzwi z pilota:?:.Naciska i naciskam i nic.Otwieram dopiero po kilkudziesięciu razach.Wymieniłem baterię-problem pozostał.Wymieniłem też obudowę, która już była trochę
    zniszczona-problem pozostał:cry:.
    Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że DRUGI pilot (rzadko używany)działa bez zarzutu:|.

Proszę usunąć caps lock z tytułu. [norbert]
  • REKLAMA
  • #2 4962754
    MARIUSZ R
    Poziom 28  
    Ocena: 278
    No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.Błąd pilota.
  • REKLAMA
  • #3 4962869
    zuzak13
    Poziom 11  
    No tyle to ja też wiem, ale co zrobić, aby pilot działał poprawnie?Czy ktoś może pomóc na forum, czy tylko fachowiec od autoalarmów?Czy może pilot do ŚMIETNIKA?
  • REKLAMA
  • #4 4963177
    mr-perch
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Udaj się do kumatego elektronika. Niech sprawdzi, czy przy naciskaniu przycisku Otwórz jest emisja w.cz. Może przyczyna tkwi w samym switchu ? A może dni pilota są policzone ? Monterzy alarmów z wieloletnim doświadczeniem znają tą przypadłość Siliconów. Póki co, używaj drugiego pilota i nie stresuj się. We własnym zakresie możesz spróbować wprogramować pilota ponownie i zestroić go na maksymalny zasięg.
  • REKLAMA
  • #5 4963427
    Zmacio
    Poziom 26  
    Ocena: 114
    Czy dioda w pilocie w momencie kiedy naciskasz na otwieranie świeci z taką samą intensywnością jak przy naciskaniu na przycisk zamykania lub odpalania?
REKLAMA