witam wszystkich mam tuner diory AS94S i chcial bym go przestroidz tak aby odbieral rmf fm czy radio Z
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamzdzichra napisał:Witam
Jesli masz mozliwosc znajdz radio samochodowe i podmien glowice-czulosc bedzie wieksza niz przestrojonej-jedyny problem to dzielnik napiecia strojenia bo samochodowe sa strojone nizszym napieciem ale z tym sobie poradzisz.
dybas napisał:
Bzdura całkowita! Czułość nie polepszy się, za to problemów z dopasowaniem
mechanicznym i elektrycznym przybędzie. Po co to wszystko?
zdzichra napisał:na napieciu strojenia glowicy bo ta oryginalna ma do 28 a samochodowa w zaleznosi od modelu 5-8V
rysiek45 napisał:Popieram kolege "dybasa",po co tak robić?Dużo prosciej wg mnie przestroić głowice orginalną,niż bawić sie i narażać na klopoty z ewent.niedopasowaniem układow itd.Po co poprawiać kontruktorów?Ci z Diory na pewno wiedzieli co robia.Skup sie na przestojeniu glowicy.
rysiek45 napisał:Przestrajałem wiele odbiorników Dory metodami powiedzmy "tradycyjnymi" i zawsze z niezłym skutkiem.Używam paru sprzętów Diory do dzis i myśle że naprawde był niezły.
Dodano po 55 [sekundy]:
Saria "504"
dybas napisał:To wcale nie będzie lepsze. Trzeba podać sygnał dla odczytu częstotliwości. Wystarczy wylutować C32, C31, C30, C29.