logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat i oprogramowanie do prostego programatora 89c2051 - błąd 200 0c97:00B0

Lukee 09 Paź 2002 20:16 3534 8
REKLAMA
  • #1 53369
    Lukee
    Poziom 12  
    Poszukuje schematu programatora 89c2051 z oprogramowaniem. Najlepiej gdyby był to jakiś prosty programator.

Posiadam schemat programatora BlowIT, tylko program nie chce chodzić i wyświetla błąd 200 0c97:00B0. Może ktoś wie dalczego ?

z góry dzięki
    Lukee
  • REKLAMA
  • #2 53553
    phill
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam,
    Mały programator dla Atmeli 89Cxx. Schemat i pcb w Eagle.
    Załączniki:
    • at89programmer.zip (55.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 56664
    androot
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 635
    Na stronie Elektroda (kiedy jeszcze dzialala) byl programator do tych Atmeli zrobilem go i tez mialem problem. Pozniej jak sie okazalo skompilowalem program (bo byl w Pascalu) nie przedgladajac go, a w kodzie jedna linijka byla zaznaczona jako komentarz. Mozliwe, ze na wolniejszych kompach wszystko by dzialalo w porzdku ale na Celronie 433. Po odznaczeniu jej programator dziala. Jak chcesz to jako podstawke (zamiast tej z dzwigienka, ktora troche kosztuje) mozesz uzyc tej od 486 (10 zl), po wyciagnieciu niepotrzebnych pinow.
  • REKLAMA
  • #4 65536
    iq210
    Poziom 11  
    To jest typowy blad programow skompilowanych w Pascalu i wyswietlany na szybkich kompach (powyzej 200MHz) Blad 200 to blad dzielenia przez zero. Istnieje wiele Patch'ow w internecie "laczacych" takie praogramy. Blad tkwi w bibliotece CRT.

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 1339513
    maciekbazyl
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    polecam programator BASCOM ja go aktualnie uzywam jest bardzo prosty w obsłudze i bardzo czytelny polecam KIT AVT...z EDW pozdro wszystkim
  • #6 1339612
    mos18
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Witam ja polecam programator z elektroiki praktycznej projekt czytelników. Prosty w budowie, sprawdzony. Miałem z nim problem ale
    to była moja wina Oprogramowanie oraz wzór płytki do niego można sciągnąc ze strony

www.nopsoft.republika.pl
    Załączniki:
    • programator.pdf (278.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 1341491
    krzycho123
    Poziom 31  
    Ocena: 106
    ja również polecam pragarmator z PE , progat . Jest sprawdzony , działa u mnie już długo i troche procków zaprogramował . Orginalny soft jest troche kiepski bo działa jak chce pod XP . Ale jeden kolega z forum napisał lepszy soft do tego programatora . Jak będziesz go chciał to daj znać na priva
  • #8 1916479
    1065317
    Poziom 12  
    ja bym prosił o ten programik robie projekt i jest mi barzo potrzebny :]

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest prosty schemat i oprogramowanie do programatora mikrokontrolera 89C2051. Użytkownik posiada schemat programatora BlowIT, jednak oprogramowanie generuje błąd 200 0c97:00B0, który jest typowym błędem dzielenia przez zero w programach skompilowanych w Pascalu, szczególnie na szybkich komputerach powyżej 200 MHz. Problem ten wynika z błędu w bibliotece CRT i można go rozwiązać stosując dostępne w internecie patche. Alternatywnie polecane są inne proste programatory, takie jak BASCOM (KIT AVT), programator z Elektroiki Praktycznej dostępny na stronie www.nopsoft.republika.pl oraz programator z PE (progAT) z ulepszonym oprogramowaniem działającym stabilniej pod Windows XP. Również wskazano na prosty programator z Eagle oraz tani programator dostępny na stronie http://www.tronic.xt.pl/, który cechuje się łatwą obsługą i niskim kosztem wykonania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA