logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyswietlacz widmowy prototyp

I.T.I 26 Sie 2008 17:59 4910 5
REKLAMA
  • Chciałbym wam przedstawić mój pierwszy projekt jaki wykonałem ucząc się programować mikroprocesory.
    Jest to jak w temacie prosty wyświetlacz widmowy.
    Wyswietlacz widmowy prototyp
    Więcej na mojej
    stronie.
    Proszę pisać swoje opinie podpowiedzi jak było by można wykonać zasilanie itp.

PS.Przepraszam administracje że dałem link do mojej strony ale po co zaśmiecać elektrodę nie potrzebnymi opisami.

---------------------------------------------------------------------------------
    Moderator przeniósł to do DIY dziękuje choć nie uważam żeby to było "godne" być w DIY ;)

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    I.T.I
    Poziom 16  
    Specjalizuje się w: mikroprocesorowe systemy nadzoru i sterowania
    I.T.I napisał 237 postów o ocenie 45, pomógł 1 razy. Jest z nami od 2007 roku.
  • REKLAMA
  • #2 5490327
    Duch__
    Poziom 31  
    Ocena: 1598
    Szkoda że nie ma synchronizacji, tak że obraz jest statyczny. Ja pare dni temu zrobiłem coś podobnego, też w Bascomie, sterowane z pilota, z synchronizacją, na Atmedze16. Projekt nie jest jeszcze dopracowany, gdyż sesja poprawkowa się zbliża i więcej mam dzięcioła niż siedzenia nad elektroniką. Jak znajdę czas to go dokończe.

Filmik z pierwszych testów:

• REKLAMA
  • #3 5610049
    teorom
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Fajna rzecz. Pomysl nad regulacja obotowa silnika no i w przyszlosci rozwijajac projekt pomysl nad zastosowaniem diod kolorowych zamontowanych na roznych wysokosciach - uzyskasz ladne efekty trojwymiarowe
  • REKLAMA
  • #4 5615942
    eternal656
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    fajne to podasz mi do tego schemat ideaowy prosze :D
  • REKLAMA
  • #5 5645815
    XsaperX
    Poziom 16  
    Ocena: 172
    Układ fajny, tylko przerabiany już chyba z tysiąc razy ;) . Po pierwsze: radziłbym poprawić te błędy na swojej stronie. Dobrym sposobem na to jest pisanie tekstu w Wordzie. Wyłącz tą muzykę - trochę denerwuje. Płytką też się nie popisałeś ;) Kupuj płytki uiwersalne, a nie bawisz się "specjalnym" markerem. Powiem jeszcze, że szblon, na którym robiłeś swoją stronę nie jest najlepszy. Narazie nie radzę pokazywać tej strony - dopracuj ją trochę.

P.S. Sorry za krytykę, ale poprostu rzuca to się w oczy.
    P.S2. Nie pisze się "modelator" tylko "moderator".

Ile ty w ogóle masz laty?
    :D
  • #6 5646087
    I.T.I
    Poziom 16  
    Ocena: 45
    XsaperX wiem ze temat fajny i wo gule i ze strasznie prototypowo to wygląda itp i dlatego nie wrzuciłem tego do diy tylko do poczatkujacy nauka ale jakiś moderator to przerzucił tutaj. Jeśli chodzi o błedy to za Chiny ludowe ich tam nie widze i nawet dla swietego spokoju wrzuciłem to do Worda no ale co tam. Aha i gdzie napisałem modelator bo nie widzie. A teraz na temat rzeby nie było schematu ideowego nie mam bo cały układ rysowałem z głowy odrazu na laminacie ale do wieczora jak znajde czas to go narysuje.

Ps.XsaperX gdzie ty słyszusz muzyke no chyba ze muwisz o innym filmiku z jonolotem w roli głównej.
    Ps2.Mam 16lat i się tego nie wstydzę ;)
    Ps3.Strona zostanie zawieszona no chyba ze mój kolega przejmie bo ja nie mam czasu narazi na nią.

------

XsaperX pierwsze słyszę żeby w tle leciała jakaś muzyka ale dzięki za informacje
REKLAMA