No więc w swojej mądrości postanowiłem zmienić sobie płytę główną z K7T266 Pro2-A na KT3 Ultra2 (K7T266 Pro2-A była w moim komputerze, a KT3 Ultra2 była w starym komputerze ojca) Przed zamianą wszystko działało ok, ale jak zamieniłem płyty, to mój komputer z nową płytą nie wyświetlał nic na monitorze (komp działa a monitor nie), bo zresetowaniu BIOSa (wyciągnięcie baterii) monitor ożył, ale wyskoczył komunikat, "CMOS settings wrong" (przed tym mam komunikat, że wiatraczek na procku nie działa, mimo że działa, ale to nie istotne) Przy tym komunikacie mam 2 opcje do wyboru "F1 Run Setup" i "F2 Load default settings..." Jak wybieram pierwszą opcję to wchodzę do BIOSu ustawiam datę i godzinę w CMOSie ale jak zapisuję i wychodzę, to monitor znów martwy, a po wybraniu 2 opcji mam wybór jak uruchomić system (tryb awaryjny czy normalny) ale zamiast systemu mam czarny ekran i w lewym górnym rogu migający znak "_", oczywiście nic się nie dzieje dalej. Żeby znów monitor ożył muszę przestawić zworki CMOSu, po podłączeniu dysku twardego do drugiego kompa (ze starą płytą główną) system startuje normalnie, ktoś wie co mam zrobić aby rozwiązać ten problem z CMOSem?