dlugi1980 napisał: panowie kolega ma na sprzedanie sterownik 45.007.351-003 REV A
a ja mam w moim piecu taki 45.007.351-002 REV B czy mogę mój sterownik zamienić sterownikiem kolegi potrzebuje 100% pewnych odpowiedzi będę wdzięczny
Nie bez powodu producent (Brahma, Honeywell, Sit) elektronicznych płyt głównych do kotłów stosuje rożne oznaczenia. Najczęściej oznacza to, ze sterujące układy elektroniczne posiadają rózne parametry techniczne. Warto wspomnieć, że elementy płyt głównych do urządzeń grzewczych nie są dostępne w sprzedaży jako część zamienna. Samowolna naprawa płyt głównych do urządzeń grzewczych jest prawnie zabroniona. W związku z powyższym żaden producent kotła nie publikuje schematów elektronicznych płyt głównych. Jeśli w konsekwencji "naprawy" dojdzie do detonacji lub jakiejkolwiek szkody, to prokurator postawi zarzuty właścicielowi lokalu, urządzenia oraz osobie naprawiającej (jeśli przeżyją eksplozję gazu), a osoby poszkodowane zażądają sporego odszkodowania i renty.
Nikt przy zdrowych zmysłach na portalu elektroda.pl nie udzieli Państwu żadnej informacji jak naprawić elektroniczna płytę główną do kotła.