Do patryk 6210: w zasadzie to sygnały odpowiedzialne za obraz są takie same jak w navi RTI w volvo, zatem jak mi się uda, to i Tobie się uda
Do leo37: a może by tak oprócz RGB użyć jeszcze złożonego (zsumowanego sygnału synchronizacji?) schematy są w sieci, to się nazywa "composite sync" i wziąć to z wyjścia VGA od pc, tam te sygnały są oba (jeśli to nie mac jak się nie mylę

)
Jutro robię test:
do sygnałów wejść kolorów 1:1 kolory z VGA od laptopa,
do composite sync podam sygnał złożonej synchronizacji wg załączonego schematu.
Schemat co prawda jest VGA do Scart, ale kto nie próbuje - ten nie żałuje
No i jestem po testach...
Sygnały kolorów są normalnie tolerowane przez monitorek, więc tędy wiedzie droga.
Sygnał comopsite sync wg schematu wyżej niestety nie powoduje właściwego wyświetlania obrazu. Obraz jest charakterystycznie rozkreskowany i chyba z przeplotem jak telewizor. Sprawa jest bardziej skomplikowana. Nawigacja do wyświetlania obrazu na kabelku złożonej synchronizacji ma 15.625kHz czyli działa jak telewizja
Podłączałem jednocześnie sygnał composite video z domowego DVD do wejścia video monitora. Klapa. Ciemno. Może ta informacja komuś pomoże. Narzędzie Power Strip nie jest w stanie tak ustawić mojej kart graficznej, aby generowała właściwy sygnał wizji...Pozostaje iść drogą jaką, którą chce iść patryk 6210. Ale z czego wyjąć (magnetowid, stary TV kolor) moduł, który rozwali kompozyt TV (to co jest na wyjścu DVD samochodowego) na składowe kolorów i złożonej synchronizacji...