logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez 1.6GLi gaśnie na benzynie, działa dobrze na gazie - co sprawdzić?

michu25 20 Lut 2009 18:31 2068 5
REKLAMA
  • #1 6179395
    michu25
    Poziom 10  
    Ocena: 41
    Witam. Problem polega na tym, ze w momencie odpalania na benzynie poldka odpala ale musze caly czas "pompowac" pedal gazu bo inaczej zdycha. Bez roznicy czy jest cieply czy zimny. Wtrysk pyli, paliwo dochodzi, nie wiem tylko jakie cisnienie stwarza pompa paliwa, ale jak zdjalem przewod zasilajacy to ladny strumien leci wiec wydaje mi sie ze jest ok. Aha jesli odpale go na gazie autko pracuje super. Jakies pomysly na nasza krajawa produkcje??
  • REKLAMA
  • #2 6180742
    DaroMc
    Poziom 16  
    Ocena: 107
    jaki wtrysk?
    jak pracuje po odpaleniu?
    Na początek zrobić reset kompa wg procedury, odczytać błędy.
  • REKLAMA
  • #3 6180794
    michu25
    Poziom 10  
    Wtrysk jednopunktowy Bosh, jak odpali szarpie silnikiem jakby bylo za malo badz za duzo paliwa(cos jakby sie zalewal). A jak zczytac bledy z komputera i jaka to procedura??
  • REKLAMA
  • #4 6180943
    DaroMc
    Poziom 16  
    Ocena: 107
    aha. bosch.
    Podobnie jest u mnie. Prawdopodobnie ciągle jeździsz na gazie i zaciera się wtryskiwacz. Na początek proponuje pojeździć trochę na paliwie. W moim podejrzewam jeszcze czujnik temperatury powietrza. Jeśli chodzi o boscha to błędy odczytasz tylko przy pomocy kabelka i komputera.
    możesz spróbować jeszcze odpiąć akumulator.
  • REKLAMA
  • #5 6180950
    michu25
    Poziom 10  
    Wtrysk wsadzale mdrugi, wiec jego mozna wyeliminowac. Niestety nie przychodzi mi nic wiecej do glowy:/
  • #6 6182234
    michu25
    Poziom 10  
    Rozlaczenie akumulatora na noc przynioslo porzadany skutek. Poldek chodzi jak zloto:) Dzieki sliczne.
REKLAMA