logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

riva tuner 2.24 ns GeForce 8800 GT Zotac nie dziala

siudziu 23 Cze 2009 20:54 3609 6
REKLAMA
  • #1 6694419
    siudziu
    Poziom 27  
    Ocena: 113
    Otóż mam 8800 GT i chialem sie pobawic i lekko ją podkręćić. Odpaliłem najnowszy Riva Tuner 2.24 i mam komunikat "not supported drivers for this display adapter" teraz moje pytanie jakie sterowniki mam zainstalowac aby RT zaczela działać ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6761234
    siudziu
    Poziom 27  
    Ocena: 113
    Próbowalem na różnych tych od producenta referencyjnych, i extremach i efekt ten sam zaraz sprawdze ten Firestorm

EDIT: Firestorm dziala bez problemu ale jednak RT jest lepszy ale i tak dzeki za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 6761670
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1110
    lukaszk14
    Bo sie ladnie kreca?
    Bo juz nie sa hi-endem?
    Bo ktos gra w wysokich rozdzielczosciach i juz ta grafa ma prawo lapac czkawki?
    Bo ktos chce RivaTuner do tego by zmieniac obroty wentylatora?
    Bez przyczyny dla zabawy?
    Odpowiedzi jest tyle ile ludzi ;)

siudziu
    A probowales reinstalowac RT, albo go resetowac?
    Moze ma stara baze sterownikow i musi ja przebudowac?
  • REKLAMA
  • #5 6765035
    Sobota
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Ja coś takiego maiłem przy instalacji nowszych sterów, suwaki do OC były nie aktywne. Pomogła następująca operacja:
    Zakładka Power user-> RivaTuner\System -> ForceDriverVersion klikasz na to i wpisujesz numer steru bez kropki.
    NP:
    Numer steru: ForceWare 186.18
    Wpisujesz: 18618
  • #6 7361231
    gregor0819
    Poziom 18  
    Ocena: 86
    poczytaj o coolbits,taka blokada :)

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz karty graficznej GeForce 8800 GT Zotac próbował podkręcić kartę za pomocą RivaTuner 2.24, jednak pojawił się komunikat "not supported drivers for this display adapter". Problem wynika z niekompatybilności sterowników z RivaTunerem. Zalecane jest użycie odpowiednich sterowników zgodnych z wersją RivaTunera lub wymuszenie wersji sterownika w ustawieniach programu (Power user → RivaTunerSystem → ForceDriverVersion, wpisując numer sterownika bez kropek, np. 18618 dla ForceWare 186.18). Alternatywnie można użyć dedykowanego oprogramowania producenta karty, takiego jak FireStorm, które działa bez problemów. Warto również zwrócić uwagę na blokady systemowe typu coolbits oraz kompatybilność wersji RivaTunera z systemem operacyjnym (np. 64-bitowy Windows może wymagać innej wersji programu). MSI Afterburner został zaproponowany jako nowoczesna alternatywa działająca nawet na Windows 7 64-bit.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA