logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nero 9 całkowicie za darmo

blondyneczka_83 03 Sie 2009 16:08 5799 25
REKLAMA
  • Nero 9 całkowicie za darmo

Programu do nagrywania tudzież wypalania płyt, jakim jest Nero nie trzeba nikomu bliżej przedstawiać, aczkolwiek na uwagę zasługuje jego najnowsza wersja, która jest do pobrania całkowicie za darmo!
    Dla wszystkich niedowiarków trzeba również nadmienić, iż nie jest to wersja trial/testowa! Nie mniej jednak, aby nie było zbyt pięknie producent postanowił „okroić” funkcjonalność programu Nero, ale wszelkie najważniejsze funkcje pozostały zachowane, czyli:
    •nagrywanie płyt CD/DVD
    •kopiowanie płyt CD/DVD

Tak naprawdę nie trzeba więcej, ponieważ to głównie z tych funkcji korzysta większość użytkowników. Oczywiście, jeżeli ktoś będzie chciał uzyskać dostęp do pełnej wersji programu, może sobie takową wykupić.
    Program można pobrać tutaj: http://www.nero.com/enu/downloads-nero9-free.php Instalator zajmuje 55MB. Przed pobraniem należy podać swój adres e-mail.

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    blondyneczka_83
    Poziom 15  
    blondyneczka_83 napisał 200 postów o ocenie 21. Jest z nami od 2009 roku.
  • REKLAMA
  • #2 6852876
    Popak
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 270
    Witam
    Ja osobiście polecam Ashampoo Burning Studio jakoś mnie przekonał ten program i jest łatwy w obsłudze. Nero kiedyś miałem ale nie przemawiał do mnie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6853420
    MoniTOX
    Poziom 27  
    Ocena: 320
    Osobiście nadal używam Nero 6 Ultra Edition. Są w nim najpotrzebniejsze dodatki. Dla mnie przydatny Wave Editor do zmiany formatu audio. Nowsze wersje nie przypadły mi do gustu, a ich odtwarzacze tym bardziej.
  • #4 6853449
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Witam. Wyinstalowałem Nero7 a na jego miejsce zainstalowałem Nero9 free. Nagrałem DVD na nagrywarce zewnętrznej Liteon, wszystko działa. Pozdrawiam i dziękuję za informację.
  • REKLAMA
  • #5 6853535
    noyo
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    ja uzywam ultra iso, kiedyś nabyłem orginalny kluczyk w czasopiśmie NEXT i jest git, a NERO to KOMBAJN!! do dziś :D to zbawienie ze wydali okrojona wersje i to za free hehe
  • #6 6853728
    herbert109
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam

Nie wiem jak u Was, ale u mnie ESET Smart Security 4 wyrzuca pod koniec ściągania nero Win32/Toolbar.AskSBar jako potencjalnie nie pożądaną aplikację. Czy ktoś się z tym spotkał również czy tylko u mnie jest coś nie tak ?

Pozdrawiam
  • #7 6853861
    owocowy89
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Ja co prawda nie mam smart security, ale mam Nod32 w wersji 4 i wyskoczyło mi to samo, ale dopiero po zainstalowaniu nero. Zdaje się klikłem wtedy "wylecz" i działa, nie ma problemów.
  • #8 6853963
    herbert109
    Poziom 11  
    U mnie nie ma niestety takiej możliwości bo przerywa na samym końcu połączenie, antywir twierdzi że przesłał plik do kwarantanny a to co się zapisało nie daje się uruchomić. Ale dobrze wiedzieć że nie jestem sam. Poczekam trochę i spróbuję ściągnąć za kilka dni.

Pozdrawiam
  • #9 6853972
    Longer1989
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Mi też wywala że tam virus jest
  • #11 6854240
    morus12
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    DJpopak;) napisał:
    Witam
    Ja osobiście polecam Ashampoo Burning Studio jakoś mnie przekonał ten program i jest łatwy w obsłudze. Nero kiedyś miałem ale nie przemawiał do mnie.

Pozdrawiam

Święta prawda. Nowsze niż 6 nero ma kompletnie niepotrzebne dla większości ludzi funkcje, zajmuje sporo miejsca i długo się włącza.

Coraz mniej ludzi nagrywa płyty, ponieważ wypierają je pendrivy.
    Musieli coś wymyślić dla promocji.
  • #12 6854404
    msichal
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Sami jesteście wirusy... Nie sciagalem tego ale na 100% zaznaczyliście, ze chcecie zainstalować sobie toolbara.
  • #13 6854411
    Longer1989
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    wirusy wykrywa już przy pobieraniu. Przy tym z "dobrychprogramów" też
  • #14 6854493
    msichal
    Poziom 20  
    wyłączyć antywirusa na czas instalacji, uważnie przechodzić przez strony instalacji, odhaczyć toolbara i musi być ok. Gdyby Ahead wcisnął tam wirusa, to już by jakieś kary płacili za rozpowszechnianie ;)
  • REKLAMA
  • #15 6855524
    Marvinn8686
    Poziom 20  
    Ocena: 44
    Ja również mam teraz zainstalowane nero 6, kompletna instalka zajmuje mi 70Mb. A nero 7 po odznaczeniu wszystkich dodatków i tak 300-400Mb. Jakiś koszmar. Ciekawe czy ktoś w ogóle używa tych bajerów. Pewnie większości ta darmowa, okrojona wersja wystarczy w zupełności.
  • #16 6855552
    Popak
    Moderator na urlopie...
    U mnie Ashampoo Burning Studio zajmuje 62,9 MB z dodatkami :)
  • #17 6855571
    Marvinn8686
    Poziom 20  
    Ocena: 44
    Zażyłeś mnie DJpopak, aż zainstaluję Ashampoo żeby sprawdzić :D
    W sumie tego typu rozmiar to rozsądna wielkość, sztucznie komplikują rzeczy proste. Odpalasz instalkę nowego "kombajna" nero i co? Potrzebna ilość miejsca na dysku: 1Gb. Trzymajcie mnie :)
  • #19 6856361
    herbert109
    Poziom 11  
    msichal napisał:
    wyłączyć antywirusa na czas instalacji, uważnie przechodzić przez strony instalacji, odhaczyć toolbara i musi być ok. Gdyby Ahead wcisnął tam wirusa, to już by jakieś kary płacili za rozpowszechnianie ;)

Kolego wygląda na to że nie do końca zrozumiałeś nasz problem. Nikt tu nie mówi o instalacji. Nie można dokończyć samego procesu ściągania pliku nie mówiąc o jego uruchomieniu, więc nie może być mowy o nie odhaczeniu toolbara.

Pozdrawiam
  • #20 6856589
    msichal
    Poziom 20  
    Ustaw antywirusa, żeby dał Ci zadecydować... Wtedy masz pewność ze nie sciągnie Ci się żaden wirus, jak będziesz robil coś innego podczas ściagania nero.
  • #21 6856653
    herbert109
    Poziom 11  
    Mhm przełączyłem go w tryb interaktywny ale mimo to go zblokował choć pomysł wydawał się słuszny być może jest to wina heurystyki ale dziś już muszę kończyć tą przygodę.

Pozdrawiam
  • #22 6857947
    mattipl
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    A ten e-mail dla nich to co? Tony Spamu rozsyłają??
  • #23 6858098
    Popak
    Moderator na urlopie...
    mattipl napisał:

Można tak nazwać :) Wysyłają pewnie info o nowościach itd.
  • #24 6858268
    DollarMan
    Poziom 26  
    Ocena: 28
    DJpopak;) napisał:
    U mnie Ashampoo Burning Studio zajmuje 62,9 MB z dodatkami :)
    Zainstalowałem to Ashampoo z ciekawości i jakoś nie przypadło mi do gustu. W zupełności mi wystarczy Nero Burning ROM. Reszta "bajerów" od Ahead jest zbędna.
  • #25 6858852
    Popak
    Moderator na urlopie...
    DollarMan - rzecz gustu :)
  • #26 6865731
    mreq
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    mattipl napisał:

Dlatego pobierz z dobreprogramy nikt tam nie pyta o emalie.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy udostępnienia programu Nero 9 w wersji darmowej, która zachowuje podstawowe funkcje nagrywania i kopiowania płyt CD/DVD, jednak jest okrojona względem pełnej wersji. Użytkownicy wskazują, że wersja ta nie jest trialem, ale wymaga podania adresu e-mail przy pobieraniu. Pojawiły się problemy z wykrywaniem potencjalnie niechcianych aplikacji (Win32/Toolbar.AskSBar) przez programy antywirusowe ESET Smart Security 4 i Nod32 4, co powoduje blokowanie lub kwarantannę pliku instalacyjnego. Zalecane jest wyłączenie antywirusa na czas instalacji i uważne odznaczanie instalacji dodatkowych komponentów typu toolbar. Alternatywnie polecane są inne programy do nagrywania, takie jak Ashampoo Burning Studio oraz Ultra ISO, które są lżejsze i prostsze w obsłudze. Wskazano także, że starsze wersje Nero (np. Nero 6 Ultra Edition) są preferowane przez niektórych użytkowników ze względu na mniejszą ilość niepotrzebnych funkcji i mniejsze rozmiary instalacji. W dyskusji pojawiły się również uwagi o malejącym znaczeniu nagrywania płyt na rzecz nośników USB. Dla pobierających Nero 9 z alternatywnych źródeł, np. dobreprogramy.pl, nie jest wymagany e-mail, jednak również tam mogą wystąpić problemy z wykrywaniem wirusów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA