mc.jack napisał: Jeśli ustawię na pozycję 1 i nacisnę oba przyciski wody zostaje w spłuczce ok. 5 cm.
Jeśli ustawię na pozycję 1 i nacisnę większy przycisk wody ubywa tyle samo.
Gdy ustawię na pozycję 5 czy 18 i nacisnę jeden lub oba przyciski jest bez zmian.
Więc po co są dwa przyciski skoro wody ubywa tyle samo i ta regulacja co nic nie daje ?
U mnie ta sama sytuacja - godzinę czasu się pluskałem - i oba przyciski tyle samo spuszczają niezależnie od regulacji. Poprzednia spłuczka była typu start/stop - to jak nie chcesz pełnego spłukania - sam przerywasz kiedy chcesz. W tej dwustopniowej spłuczce ta regulacja nie działa tak jak powinna (czyli pozioma reguluje pełny spust lewa = minimum zakresu a prawa maximum zakresu, a pionowa 1/2 spust gdzie góra = minimum zakresu a dół maximum).
Brata spytałem jak u niego z tą regulacją - to powiedział bym sobie darował marnowanie czasu - u niego się popsuła, włożył nową innej firmy i tak samo, żadnej różnicy. Natomiast u znajomego jest spłuczka zabudowana z przyciskami na ścianie i tam działa jak trzeba..
Czy ktoś doszedł to wniosku czemu tak się dzieje? Czy one tak w większości wadliwe i działają jak im się podoba?