logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie

soundmaxxx 11 Lis 2009 09:17 4801 46
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #32 7250001
    soundmaxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    U mnie nic sie nie rozjeżdza na IE, sprawdzone na netbooku.

• #33 7250146
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Czy ktoś zadał sobie trud zajrzenia na stronę firmy Cenzic ?
    Sprzedając takie produkty też wmawiałbym wszystkim , że jego przeglądarka jest niebezpieczna - oczywiście gigantycznej korporacji z górą pieniędzy i armią prawników to bym nie próbował wytykać dziur w "ichniej" przeglądarce .
  • #34 7250653
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 511
    skynet_2 napisał:
    jarewa napisał:
    I na IE 6.0 też mam 100/100
    Dobre, dobre, ale bez żartów OK?

Bez żartów ja tak mam choć i tak nie używam IE

Nie wiem czy to bedzie dowodem Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie
  • REKLAMA
  • #35 7251176
    soundmaxxx
    Poziom 17  
    Hucul napisał:
    Czy ktoś zadał sobie trud zajrzenia na stronę firmy Cenzic ?
    Sprzedając takie produkty też wmawiałbym wszystkim , że jego przeglądarka jest niebezpieczna - oczywiście gigantycznej korporacji z górą pieniędzy i armią prawników to bym nie próbował wytykać dziur w "ichniej" przeglądarce .

Niebezpieczna to znaczy co....?????
  • #36 7251190
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    Pewnie chodziło o wmawianie że "jest BEZPIECZNA" ale żadna nie chroni w 100%.
  • REKLAMA
  • #37 7251633
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    soundmaxxx napisał:
    Niebezpieczna to znaczy co....?????

Znaczy pełna dziur , przez które można przemycić własny kod i przejąć kontrolę nad systemem/komputerem używającego felernej przeglądarki . Tak działają hakerzy , trojany i inne "robactwo" .
    Firma Cenzic sprzedaje rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo sieciowe , więc nie jest całkowicie bezstronna w swoich "publikacjach" .
    Co do kompatybilności kodu stron z IE oraz innymi przeglądarkami , to niestety zdarza się że strony które przeglądam na IE w pracy , wyświetlają się z błędami w moim FF lub Konquerorze w domu . Z drugiej jednak strony Firefox potrafi wyświetlić "skoślawioną" stronę , za to Internet Explorer nie wyświetla jej wcale . Prędkość pracy przeglądarki najlepiej sprawdzić na powolnym łączu internetowym - na Blueconnekcie z przekroczonym limitem downloadu Firefoks otwiera strony bardzo powoli , inne przeglądarki wcale :|
  • #38 7252000
    -nobile-
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    FF 93/100 core 2 duo 1,8 ; 1GB ram winDT 09 (XP)
    IE wszytsko rezjechane jedyne liczby jakie udalo mi sie odczytac to 4 i 100 czili pewnie 4/100
  • #39 7252401
    soundmaxxx
    Poziom 17  
    -nobile- napisał:
    FF 93/100 core 2 duo 1,8 ; 1GB ram winDT 09 (XP)
    IE wszytsko rezjechane jedyne liczby jakie udalo mi sie odczytac to 4 i 100 czili pewnie 4/100

Już mówiłem że ten test jest niewiarygodny i pewnie ma za zadanie pogrążyć IE.
  • #40 7253074
    hki
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    ja zajmuje sie pisaniem stron www komercyjnie. mam nadzieje ze dozyje dnia gdy ie przestanie istniec. wszedzie dziala tylko w ie nie dziala. nie mowiac juz o bledach w js.
  • #41 7253756
    soundmaxxx
    Poziom 17  
    hki napisał:
    ja zajmuje sie pisaniem stron www komercyjnie. mam nadzieje ze dozyje dnia gdy ie przestanie istniec. wszedzie dziala tylko w ie nie dziala. nie mowiac juz o bledach w js.

To coś cianko ci wychodzi te komercyjne pisanie stron, ja pisze wyłącznie amatorsko dla siebie i jakoś tych problemów nie mam.
  • #42 7254987
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #43 7255885
    soundmaxxx
    Poziom 17  
    zbyrek napisał:
    soundmaxxx napisał:
    Już mówiłem że ten test jest niewiarygodny i pewnie ma za zadanie pogrążyć IE.

Ah tak, kolega zaglądał w kody źródłowe tego testu i znalazł linijkę "if ie then pkt = -80" ? na jakiej podstawie kolega twierdzi, że ten test oszukuje? To tak jakbym powiedział, że kolega jest dzieciak mający 8 lat i wiedzący o komputerach tyle, jak włączyć i psuć życie ludziom na forum, mam takie same podstawy do twierdzenia tego, co kolega do fałszywości tego testu.

Cytat:
    To coś cianko ci wychodzi te komercyjne pisanie stron, ja pisze wyłącznie amatorsko dla siebie i jakoś tych problemów nie mam.

Amatorsko w stylu: notatnik> "<html> Witaj na mojej stronie... Jest na niej nic!</html>"?

Nie odpowiem na tego posta, nie zamierzam zniżać się do twojego poziomu.

Temat do zamknięcia.
  • #44 7256039
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #45 7257858
    soundmaxxx
    Poziom 17  
    zbyrek napisał:
    No tak, gdy argumentów oraz dowodów brak przychodzi czas na epitety i wyzwiska...

Proszę bardzo oto argumęty i dowody:

Komp stajonarny:

Stary laptop 1,7GHz/768MB RAM:

Print screen netbooka zapodałem nieco wyżej.

Jak to wytłumaczysz że na różnych komputerach wychodzą różne wyniki (na każdym komputerze zainstalowana jest ta sama przeglądarka) ???

zbyrek napisał:
    ...Zgadzam się w jednym, temat nadaje się do kosza.

Jak już to nie temat tylko twoje wypowiedzi nadają sie do kosza.
  • #46 7258756
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #47 7271621
    Wojtek32
    Poziom 28  
    Ocena: 102
    Może nie na temat " Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie "
    Ale na temat najnowszego dziecka Firefox-sa 3,5,5 .
    I tu przyznam rację Kolegom którzy twierdzą że twórcy programu weszli na złą ścieżkę , porównując wcześniejsze wersje to ta ostatnia jest największym bublem jaki można stworzyć na bazie dobrego programu .
    Problemy z translatorem 1.0.4.4 który był bardzo przydatnym narzędziem teraz nie działa .
    Zacinająca się grafika , nie do końca się wczytuje ,zawiesza w trakcie wczytywania strony na niektórych tylko oznaczenia o plikach graficznych .
    Taki sam problem z korzystaniem odtwarzaczy filmów korzystających z formatu AktiveX , dla mniej sprytnych to już jest problemem .
    Oraz największa bolączka wolniejsze wczytywanie stron z jakimś dziwnym trybem doczytywania już otwartej strony .

Opera szybka ale niema takich dodatków jak starsze Firefox .
    IE 8 działa nie zgorzej , ale nie wiem czemu nie przypadł mi do gustu .
    Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie
    Firefox 3.0.7 to jest to co lubię z dodatkiem NoScript który pozwala mi wybrać co będzie latać po moim monitorze , a nie ganianie głupich reklam .

Przepraszam że nie na temat ale szkoda tak dobrego programu jakim był Firefox .

http://www.pcflank.com/

Podsumowanie tematu

✨ Zgodnie z raportem "Web Application Security Trends Report" firmy Cenzic, Mozilla Firefox wykazała najwyższą liczbę luk w zabezpieczeniach w pierwszej połowie 2009 roku, osiągając 44% wszystkich problemów związanych z przeglądarkami internetowymi. Użytkownicy dyskutowali o tym, że wysoka liczba wykrytych luk może świadczyć o aktywności programistów w poprawianiu bezpieczeństwa, w przeciwieństwie do innych przeglądarek, takich jak Internet Explorer i Safari. Wiele osób zauważyło, że istotne jest nie tylko liczba luk, ale także ich powaga. Użytkownicy porównywali również wydajność różnych przeglądarek, takich jak Google Chrome, Opera i Internet Explorer, podkreślając subiektywne odczucia dotyczące szybkości i stabilności. W dyskusji pojawiły się także wątpliwości co do wiarygodności testów wydajności przeglądarek oraz ich zgodności ze standardami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA