Czy ktoś zadał sobie trud zajrzenia na stronę firmy Cenzic ?
Sprzedając takie produkty też wmawiałbym wszystkim , że jego przeglądarka jest niebezpieczna - oczywiście gigantycznej korporacji z górą pieniędzy i armią prawników to bym nie próbował wytykać dziur w "ichniej" przeglądarce .
Czy ktoś zadał sobie trud zajrzenia na stronę firmy Cenzic ?
Sprzedając takie produkty też wmawiałbym wszystkim , że jego przeglądarka jest niebezpieczna - oczywiście gigantycznej korporacji z górą pieniędzy i armią prawników to bym nie próbował wytykać dziur w "ichniej" przeglądarce .
Znaczy pełna dziur , przez które można przemycić własny kod i przejąć kontrolę nad systemem/komputerem używającego felernej przeglądarki . Tak działają hakerzy , trojany i inne "robactwo" .
Firma Cenzic sprzedaje rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo sieciowe , więc nie jest całkowicie bezstronna w swoich "publikacjach" .
Co do kompatybilności kodu stron z IE oraz innymi przeglądarkami , to niestety zdarza się że strony które przeglądam na IE w pracy , wyświetlają się z błędami w moim FF lub Konquerorze w domu . Z drugiej jednak strony Firefox potrafi wyświetlić "skoślawioną" stronę , za to Internet Explorer nie wyświetla jej wcale . Prędkość pracy przeglądarki najlepiej sprawdzić na powolnym łączu internetowym - na Blueconnekcie z przekroczonym limitem downloadu Firefoks otwiera strony bardzo powoli , inne przeglądarki wcale
ja zajmuje sie pisaniem stron www komercyjnie. mam nadzieje ze dozyje dnia gdy ie przestanie istniec. wszedzie dziala tylko w ie nie dziala. nie mowiac juz o bledach w js.
ja zajmuje sie pisaniem stron www komercyjnie. mam nadzieje ze dozyje dnia gdy ie przestanie istniec. wszedzie dziala tylko w ie nie dziala. nie mowiac juz o bledach w js.
To coś cianko ci wychodzi te komercyjne pisanie stron, ja pisze wyłącznie amatorsko dla siebie i jakoś tych problemów nie mam.
Już mówiłem że ten test jest niewiarygodny i pewnie ma za zadanie pogrążyć IE.
Ah tak, kolega zaglądał w kody źródłowe tego testu i znalazł linijkę "if ie then pkt = -80" ? na jakiej podstawie kolega twierdzi, że ten test oszukuje? To tak jakbym powiedział, że kolega jest dzieciak mający 8 lat i wiedzący o komputerach tyle, jak włączyć i psuć życie ludziom na forum, mam takie same podstawy do twierdzenia tego, co kolega do fałszywości tego testu.
Cytat:
To coś cianko ci wychodzi te komercyjne pisanie stron, ja pisze wyłącznie amatorsko dla siebie i jakoś tych problemów nie mam.
Amatorsko w stylu: notatnik> "<html> Witaj na mojej stronie... Jest na niej nic!</html>"?
Już mówiłem że ten test jest niewiarygodny i pewnie ma za zadanie pogrążyć IE.
Ah tak, kolega zaglądał w kody źródłowe tego testu i znalazł linijkę "if ie then pkt = -80" ? na jakiej podstawie kolega twierdzi, że ten test oszukuje? To tak jakbym powiedział, że kolega jest dzieciak mający 8 lat i wiedzący o komputerach tyle, jak włączyć i psuć życie ludziom na forum, mam takie same podstawy do twierdzenia tego, co kolega do fałszywości tego testu.
Cytat:
Amatorsko w stylu: notatnik> "<html> Witaj na mojej stronie... Jest na niej nic!</html>"?
Nie odpowiem na tego posta, nie zamierzam zniżać się do twojego poziomu.
Różnica jest spowodowana inną konfiguracją systemu, co ma nieznaczny wpływ, cały 1 pkt. Kończę ten dialog, bo to idzie w złym kierunku, i zaczyna się wzajemne obrażanie, polecam skończyć tą sprzeczkę na jako takim poziomie i uznać, iż każdy ma swoje racje.
Ps. Nie tylko moje posty nadają się do kosza, jednocześnie oświadczam, iż niezależnie od docinek, prowokacji, i wypowiedzi innych użytkowników nie zamierzam się więcej wypowiadać w tym temacie.
Może nie na temat " Najwięcej wykrytych luk w Firefoksie "
Ale na temat najnowszego dziecka Firefox-sa 3,5,5 .
I tu przyznam rację Kolegom którzy twierdzą że twórcy programu weszli na złą ścieżkę , porównując wcześniejsze wersje to ta ostatnia jest największym bublem jaki można stworzyć na bazie dobrego programu .
Problemy z translatorem 1.0.4.4 który był bardzo przydatnym narzędziem teraz nie działa .
Zacinająca się grafika , nie do końca się wczytuje ,zawiesza w trakcie wczytywania strony na niektórych tylko oznaczenia o plikach graficznych .
Taki sam problem z korzystaniem odtwarzaczy filmów korzystających z formatu AktiveX , dla mniej sprytnych to już jest problemem .
Oraz największa bolączka wolniejsze wczytywanie stron z jakimś dziwnym trybem doczytywania już otwartej strony .
Opera szybka ale niema takich dodatków jak starsze Firefox .
IE 8 działa nie zgorzej , ale nie wiem czemu nie przypadł mi do gustu .
Firefox 3.0.7 to jest to co lubię z dodatkiem NoScript który pozwala mi wybrać co będzie latać po moim monitorze , a nie ganianie głupich reklam .
Przepraszam że nie na temat ale szkoda tak dobrego programu jakim był Firefox .
✨ Zgodnie z raportem "Web Application Security Trends Report" firmy Cenzic, Mozilla Firefox wykazała najwyższą liczbę luk w zabezpieczeniach w pierwszej połowie 2009 roku, osiągając 44% wszystkich problemów związanych z przeglądarkami internetowymi. Użytkownicy dyskutowali o tym, że wysoka liczba wykrytych luk może świadczyć o aktywności programistów w poprawianiu bezpieczeństwa, w przeciwieństwie do innych przeglądarek, takich jak Internet Explorer i Safari. Wiele osób zauważyło, że istotne jest nie tylko liczba luk, ale także ich powaga. Użytkownicy porównywali również wydajność różnych przeglądarek, takich jak Google Chrome, Opera i Internet Explorer, podkreślając subiektywne odczucia dotyczące szybkości i stabilności. W dyskusji pojawiły się także wątpliwości co do wiarygodności testów wydajności przeglądarek oraz ich zgodności ze standardami. Wygenerowane przez model językowy.