Witam serdecznie,
Pokrótce przedstawię cala sprawę...
Spieszyło mi sie wiec wyciągnąłem z kompa wtyczkę aby go wyłaczyc. Ku mojemu zaskoczeniu po właczeniu pokazało disk bot failure. Mialem dwa sprawne systemy na nim (dysk SATA). bios go nie widział. wziąłem podłaczyłem go pod 2 kompa- wszystko ok. Wiec do swojego wziąłem podłaczyłem dysk ata i sata. ładnie sie uruchomiło z ata i nawet sate wykryło
wszystkie stery pod sate były. wiec odlaczylem ate i znów z sata chciałem uruchomić. niestety nic. w biosie go nie widzi. Wiec mysle ze podczas instalacji widndowsa wgram sterowniki. Okazalo sie ze system od razu bez wgrywania sterowników F(6) widział dysk. niestety dochodzilo do pierwszego restartu i juz wychodził blad dysku. a teraz jak system odpale na ata to nawet nie widzi mi sata:/ Podlaczalem pod wszystkie wyjścia Sata na płycie i nic. Zmieniłem kabel i tez nic. Drugiego dysku SATA tez sprawnego nie widzi. Gdy próbuje zainstalować system to widzi wszystkie partycje w takim stanie jak byc powinny.
Plyta glowna to Gigabyte GA-K8NE
Dysk Samsung 250GB 2504C
Proszę o rade, pomoc
Jestem nowym użytkownikiem wiec proszę o wyrozumiałość...
Pokrótce przedstawię cala sprawę...
Spieszyło mi sie wiec wyciągnąłem z kompa wtyczkę aby go wyłaczyc. Ku mojemu zaskoczeniu po właczeniu pokazało disk bot failure. Mialem dwa sprawne systemy na nim (dysk SATA). bios go nie widział. wziąłem podłaczyłem go pod 2 kompa- wszystko ok. Wiec do swojego wziąłem podłaczyłem dysk ata i sata. ładnie sie uruchomiło z ata i nawet sate wykryło
Plyta glowna to Gigabyte GA-K8NE
Dysk Samsung 250GB 2504C
Proszę o rade, pomoc
Jestem nowym użytkownikiem wiec proszę o wyrozumiałość...