logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CS2 105 - pralka nie pobiera wody, świecą diody prania intensywnego i 90°C

cobrix1978 16 Sty 2010 19:58 4501 6
REKLAMA
  • #1 7545833
    cobrix1978
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam!

Mam problem z pralką Candy CS2 105, po ustawieniu jakiegokolwiek programu prania, pralka nie pobiera wody ani nie wykonuje żadnej innej czynności, tylko po krótkiej chwili zapalają się diody przy rysunku poplamionej koszulki (pranie intensywne) oraz dioda przy 90' (czasie prania). Nie wiem nawet jak ją zresetować. Proszę o pomoc w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 7548606
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2650
    Często przyczyną są błahe rzeczy, u mnie to była np. pięciogroszówka w rurce odpływowej. Zapytam więc na wszelki wypadek: czy jest fizycznie podłączony dopływ wody ? Czy np. kran jest odkręcony ? Jak pokazuje życie ponad połowa "awarii" to takie bardzo proste sprawy, na które nie zwracamy uwagi.

Objawy, które opisujesz, wskazują prawdopodobnie na kłopot z rozpoczęciem pobierania wody. Tu bym szukał.
  • REKLAMA
  • #3 7549819
    cobrix1978
    Poziom 2  
    Witam!

Tak dopływ wody jest, zawór jest odkręcony. Sprawdzałem też czy nie jest zatkany odpływ wody.Dzisiaj włączyłem pralkę żeby sprawdzić ją na kilku różnych programach i na dwóch wodę pobrała, ale nic poza tym. Po krótkiej chwili od pobrania wody zaczęły migać diody o których pisałem wcześniej. Nie znam się na pralkach ale mam takie wrażenie że to programator nawalił, ponieważ nawet dzisiaj kiedy pralka pobrała wodę to dziwnie brzęczał (dosyć głośno).
  • REKLAMA
  • #4 7551256
    andrzej1959
    Specjalista AGD
    Ocena: 815
    cobrix1978 napisał:
    Witam!

Mam problem z pralką Candy CS2 105, po ustawieniu jakiegokolwiek programu prania, pralka nie pobiera wody ani nie wykonuje żadnej innej czynności, tylko po krótkiej chwili zapalają się diody przy rysunku poplamionej koszulki (pranie intensywne) oraz dioda przy 90' (czasie prania). Nie wiem nawet jak ją zresetować. Proszę o pomoc w tej sprawie.

Ile razy migają ?
  • REKLAMA
  • #5 7554689
    cobrix1978
    Poziom 2  
    Trzykrotnie migną, chwilkę w ogóle nie świecą, po czym znów trzykrotnie migną. i tak cały czas.
  • #6 7556138
    andrzej1959
    Specjalista AGD
    Ocena: 815
    cobrix1978 napisał:
    Trzykrotnie migną, chwilkę w ogóle nie świecą, po czym znów trzykrotnie migną. i tak cały czas.

Masz problem z układem spustu wody -filtr .węże lub pompa spustowa.
  • #7 8423747
    Hereti
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam, mam ten sam problem, tylko u mnie te diody migają 10 razy i gasną. Czy ktos moze mi pomóc?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Candy CS2 105, która nie pobiera wody i sygnalizuje błędy poprzez migające diody prania intensywnego oraz 90°C. Po sprawdzeniu dopływu wody i odpływu, pralka sporadycznie pobiera wodę, ale następnie diody zaczynają migać. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie programatora, ponieważ pralka wydaje głośne brzęczenie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z układem spustu wody, filtrami, wężami lub pompą spustową.
REKLAMA