Witam,
chciałbym prosić o pomoc w podłączeniu tablicy rozdzielczej w domku jednorodzinnym. Sytuacja wygląda tak, że ja kończę instalacje po kimś. Doszedłem już do ładu z wszystkimi gniazdami i kontaktami, rozpiąłem i spiąłem po swojemu i jest luksus. Niestety elementy Tablicy już on zakupił i muszę je jakoś wykorzystać. Wielokrotnie podłączałem tablice w budynkach jednorodzinnych, ale zawsze były jakoś one bardziej składne, więcej różnicówek, inne zabezpieczenia itp. W skrzynce przed domem jest Bezpiecznuk C25.
Załączam schemat, oceńcie go czy dobrze połączyłem elementy.
Opiszę wstępnie:
1) Różnicówka to: HAGER 426J 25A/ I..n0.03A
2) Nadprądowy HAGER MB320E B20
3) Ogranicznik przepięć klasy C MOELLER SPC-S 20/280/4
4) następnie będą nadprądowe B16 i jeden trójfazowy B16 lub B32
Zastanawiam się czy Nadprądowy B20 nie jest za mały do tej instalacji,
Oraz czy do gniazd B16 się sprawdzą.
Zostały mi jeszcze takie oto elementy zakupione przez inwestora:
HAGER SB 363
Gdzie to wsadzić?
Wszelkie próby wytłumaczenia, że jedna różnicówka jest rozwiązaniem zawodnym i bardzo uciążliwym w eksploatacji spaliły na panewce, więc daje sobie spokój.
chciałbym prosić o pomoc w podłączeniu tablicy rozdzielczej w domku jednorodzinnym. Sytuacja wygląda tak, że ja kończę instalacje po kimś. Doszedłem już do ładu z wszystkimi gniazdami i kontaktami, rozpiąłem i spiąłem po swojemu i jest luksus. Niestety elementy Tablicy już on zakupił i muszę je jakoś wykorzystać. Wielokrotnie podłączałem tablice w budynkach jednorodzinnych, ale zawsze były jakoś one bardziej składne, więcej różnicówek, inne zabezpieczenia itp. W skrzynce przed domem jest Bezpiecznuk C25.
Załączam schemat, oceńcie go czy dobrze połączyłem elementy.
Opiszę wstępnie:
1) Różnicówka to: HAGER 426J 25A/ I..n0.03A
2) Nadprądowy HAGER MB320E B20
3) Ogranicznik przepięć klasy C MOELLER SPC-S 20/280/4
4) następnie będą nadprądowe B16 i jeden trójfazowy B16 lub B32
Zastanawiam się czy Nadprądowy B20 nie jest za mały do tej instalacji,
Oraz czy do gniazd B16 się sprawdzą.
Zostały mi jeszcze takie oto elementy zakupione przez inwestora:
HAGER SB 363
Gdzie to wsadzić?
Wszelkie próby wytłumaczenia, że jedna różnicówka jest rozwiązaniem zawodnym i bardzo uciążliwym w eksploatacji spaliły na panewce, więc daje sobie spokój.