udało mi się wreszcie kupic kompletną mechanikę do M9115 i nawet ustabilizowac obroty. ale zauwazyłem kolejny problem - zuzyta głowica, tzn. fizycznie nie nie widze żadnych zmian, gorzej z jakością dźwięku. Przy odtwarzaniu taśm z innych magnetofonów jest w miare ok. Tylko przy nagrywaniu prawy kanał ma stłumione wysokie tony, z reszta kanał lewy też nie gra za pieknie ale i tak lepiej od prawego. Nie jest to wina elektroniki bo przelutowałem kabelki od głowicy(zamieniłem kanały) i efekt był ten sam. Teraz zastanawiam się skąd można wziąźć taką głowice. Słyszałem że można na giełdzie znaleźć nieużywane głowice ZRK, ale troche mi sie nie chce tam jechac tylko po jedną glowice. Na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=29779635. chciałem zapytać czy opłaca się kupywać tą głowice, czy ma dobre parametry i jak bedzie z jej dopasowaniem do mojego M9115, chodzi o prąd podkładu, czy trzeba będzie go regulowac. Moze już ktos kupywał taką i montował w starym ZRK. Z góry dziekuje za rady.