logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampa stroboskopowa ZEG 1N - Simson S51 gaśnie po podłączeniu

adamek2828 12 Wrz 2010 14:38 2768 2
REKLAMA
  • #1 8502806
    adamek2828
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam
    mam problem ze stroboskopem zeg 1 N
    otóż jak podłączam stroboskop to silnik simson s51 nie odpala, a jak podłącze go do kosiarki odpalę ją a potem podłącze zasilanie stroboskopu 220volt to zaczyna na min i max obrotach roboczych zaczyna przerywać i gaśnie, dopiero jak wejdzie maksymalne obroty za pomocą ssania to wszystko działa jak trzeba, i czasem stroboskop błyśnie nawet jak włącznik na nim jest przesunięty na off, przedtem ten stroboskop działał (ale było to już dosyć dawno kilka miesięcy temu) bo sprawdzałem zapłon w Simsonie,i moje pytanie brzmi czym to może być spowodowane i jak zlikwidować ten problem
    foto tego stroboskopu Lampa stroboskopowa ZEG 1N - Simson S51 gaśnie po podłączeniu
  • REKLAMA
  • #2 8503407
    jack63
    Poziom 43  
    Ocena: 2788
    Prawdopodobnie kabel wysokiego napięcia jest przerwany lub jego izolacja jest słaba ze starości. Ew. uszkodzenie w środku i zwiera wysokie napięcie do masy.
    Wg. mnie to nie opłaca się tego naprawiać. Poza tym może być niebezpieczne bo zasilane jest z sieci energetycznej!
    Jak znasz się cokolwiek na elektronice to otwórz obudowę is sprawdź co się dzieje.
  • #3 8503663
    adamek2828
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    oczywiście otworzyłem obudowę ,zanim napisałem i nic nie zwierało do masy, wszystko wygląda na pozór ,,normalnie,,, próbowałem odpalać znowu to po pyrkotał sobie może z sekundę i zgasł,a później to nie dało się odpalić z podłączonym stroboskopem.
REKLAMA