logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słaba iskra w simsonie S51 i gaśnie an wolnych obrotach

patrykoo147 12 Wrz 2010 15:50 846 2
REKLAMA
  • #1 8503036
    patrykoo147
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Siemka otóż gdy jechałem na zlot i jechałem po kolegów ( czterech) za każdym razem simka musiałem na pycha palić simka a gdy wracałem to tez na pycha i na wolnych obrotach mi na skrzyżowaniu gasł. Gdy wróciłem do domu i zobaczyłem to jest mała iskra, prawie jej nie widać i zapali po pewnym czasie i mogę nim jeździć, ale gdy dam an wolne obroty to zgaśnie i znów trzeba czekać i na pycha go palić. I nie wiem co mam robić co wymienić i co kupić ????
  • REKLAMA
  • #2 8503315
    jack63
    Poziom 43  
    Ocena: 2778
    Co to znaczy mała iskra? Jak sprawdzałeś? Jaki masz zapłon? Platynki?
    Sprawdź poziom paliwa w gaźniku. Zdejm dekiel i obejrzyj czy styki bardzo nie iskrzą (Dla platynek!), a przy okazji zobacz czy jest tam sucho?
  • #3 8503347
    patrykoo147
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Mała( musisz się przyglądnąć dobrze żeby ją zobaczyć) a zapłon mam elektronik jeżeli się nie mylę( to jest tam taki moduł kolo przerywacza ok 8 cm na 1cm ok 2cm) jak to jest to jest elektronik a jak tego niema to na platynki ale platynki mam w magecie, już sam nie jak to się rozpoznaje
    Moderowany przez Rycho T:

Nieodpowiedni dział forum, poza tym, czytając Twoje posty trudno zrozumieć o co Ci chodzi.

REKLAMA