logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B 2.0 DTI - Nie odpala po wymianie filtra paliwa

Kamil1987 05 Lis 2010 01:12 3653 3
REKLAMA
  • #1 8704175
    Kamil1987
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Witam

Mam problem jak w temacie, po dzisiejszej wymianie filtru paliwa, oleju wraz z filtrem, akumulatora samochód odpalił na dosłownie kilka sekund, zaczęło nim telepać i go szybko wyłączyłem po czym ponownie nie mogę go już odpalić. Filtru paliwa niestety nie zalałem w pełni paliwem ale mimo kilkukrotnego kręcenia na dnie zbiorniczka nadal było paliwo, tak więc zalałem później filtr paliwa aż się przelewało, podokręcałem wszystko i niestety dalej samochód nie odpala. Układ paliwowy mógł się zapowietrzyć mimo tego że paliwo jest widoczne na dnie zbiorniczka w którym znajduje się filtr ? Co dalej sprawdzić ? Podłączałem również poprzedni akumulator ale efekt jest taki sam.

Kamil
  • REKLAMA
  • #2 8704247
    saly
    Poziom 32  
    Ocena: 994
    Teraz to kompresor w bak, popuścić rurke zasilającą i patrzeć aż pojawi się paliwo.
  • REKLAMA
  • #3 8704345
    gregorianin
    Poziom 27  
    Ocena: 293
    sax_on nie wiem jakim cudem chcesz zobaczyc paliwo w rurkach wysokiego ciśnienia jeśli pompa wtryskowa się nie obraca?
    Poza tym w DTI niema pompki paliwa w baku więc kręcenie kluczykiem można praktykować do zdarcia stacyjki...

Kompresor i dmuchanie w bak o ile jest jakimś sposobem to jest dość nierozsądnym w tym wypadku bo delikatne przelewy są wpięte w zasilanie. Potem będziecie szukać dlaczego się zapowietrza każdego ranka.

Instrukcji odpowietrzania silników DTI jest multum na forum a mi już zwyczajnie się nie chce pisać tego po raz 30 - użyj opcji szukaj.

Pozdr.
  • #4 8704415
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Zły dział to raz a dwa, to o odpowietrzaniu tego auta było milion razy. Kosz.
REKLAMA