Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Omega - przygasają światła i kontrolki po odpaleniu

Elektrostick 16 Jan 2011 15:05 3383 7
    Elektrostick
    Level 10  
    Witam nie wiem czy każda omega tak ma moja to kombi z 1997r benzyna po zapaleniu systematycznie co dwie trzy sekundy przygasają światła wyświetlacz radia komputer dzieje się tak przez około trzy cztery minuty do jakiegoś momentu jaka może być przyczyna
    -drugi temat to gdy daję na duży gaz przy ruszaniu ze świateł auto rozpędza się po czym przy ok 3-4tys obrotów następuje odcięcie nie przełącza na następny bieg tylko szarpie a przy normalnym ruszaniu płynnej jeździe wszystko jest ok na postoju też odcięcie jest 3-4tys czy to jakiś problem z komputerem,olej w skrzyni proszę o poradę
    autoas
    Level 42  
    W sprawie migania świateł - wiesz skąd bierze się prąd jak silnik pracuje? Tam szukaj....
    Zapala ci się taka śmieszna kontrolka na tablicy, taka pomarańczowa?
    Elektrostick
    Level 10  
    Nie żadna kontrolka pomarańczowa się nie świeci w komputerze wykrzyknik żółty poza tym wszystko jest ok.miganie nie jest spowodowane alternatorem,a dlaczego odcięcie jest przy tak niskich obrotach
    seksownystajenny
    Level 1  
    Elektrostick wrote:
    Nie żadna kontrolka pomarańczowa się nie świeci w komputerze wykrzyknik żółty poza tym wszystko jest ok.miganie nie jest spowodowane alternatorem,a dlaczego odcięcie jest przy tak niskich obrotach

sprawdź spinaczem czy nie pokazuje żadnego błędu, jeśli nie chce przekroczyć tej bariery wygląda mi to na padnięty czujnik wałka rozrządu, ale ręki se nie dam uciąć.
    Elektrostick
    Level 10  
    Silnik 2.0benzyna 16 zaworowy
    PimpQ
    Level 11  
    U mnie też występuje takie przygasanie, ten sam silnik tyle że auto z 99 roku. Jaka może być przyczyna??? Jak chwilę pochodzi jest OK.