logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kino domowe Philips HTS3568 do TV LG 42LD650 i dekodera CP HD 5000?

west101 18 Sty 2011 21:50 3733 3
REKLAMA
  • #1 9024773
    west101
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam mam nastepujacy problem. Chcialbym podlaczyc kino domowe , tv i cyfrowy polsat tak , aby jak ogladam telewizje z dekodera cyfrowego polsatu to zeby dzwiek lecial na glosnikach z kina domowego 5.1 Telewizor LG 42ld650 , kino domowe philips HTS3568 i dekoder cyfrowego polsatu hd 5000. Aktualnie mam podlaczone to tak , ze kino domowe z tv przez hdmi , dekoder cyfrowego polsatu z tv takze przez hdmi i kino domowe bylo polaczone z dekoderem cp kablem optycznym i dzwieku nie bylo pozniej przelaczylem tak ze dekoder cyfrowego polsatu byl przelaczony z tv kablem optyczny i dzwieku na kinie takze nie mialem. Dzwiek mam tylko i wylacznie z glosnikow telewizora. Jak to poprawnie podlaczyc? czy trzeba po poprawnym podlaczeniu zmieniac jeszcze gdzies cos w opcjach ktoregos ze sprzetow? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 9025634
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 273
    Wejście optyczne w kinie HTS3568 jest aktywne ( włączone)?
  • REKLAMA
  • #3 9026206
    west101
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Gdzie to mozna sprawdzic czy wejscie w kinie jest aktywne? z tego co przegladalem w ustawieniach w tv i w kinie domowym to wejscie jest aktywne chodzi o PCB albo PCM? kabel optyczny ma isc z dekodera cp do kina domowego tak?

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

Ok juz sobie poradzilem i wszystko gra :)
  • #4 9478821
    bober_gdynia
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    tak sie zapytam jak kolega rozwiazal problem? wlasniemam z tym problem
    ---edit----
    Rozwiazalem problem bardzo "okreznie" poprzez zakup kabla Jack - Czincze. Działa ale wolalbym wiedziec jak powinno sie to zrobic poprawnie.
REKLAMA