Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam5Stan8 napisał:Siedziałem w necie dwa dni, próbowałem wszystkiego : zmiana domyślnego IP, z DNS-ami i bez, z klonowaniem MAC-a i bez... Z siecią łączy bez problemu, z internetem (PPPoE z nazwą uzytkownika i hasłem) już nie. Ktoś pomoże ?
Cytat:a co da pingowanie w tym wypadku jak Router łączy mu się z siecią, ale PPPOe się nie podłączy skąd weźmie adresy ?? odpowiedz na to pytanie. a po drugie jak konfiguruje router to jak sie mu już podłączy to pingi tak czy inaczej do bramy polecą do onetu nie koniecznie zawsze zostaje DNS.
Cytat:hermes-80 nic to nie da jak się nie dodzwonisz.
Cytat:
Podłączy sobie kabelek z AP, który ma zapewne na dachu i zestawi PPPoE, a jak nie ma AP to zapewne ma antenę i wcześniej miał kartę wifi na PCI więc sobie wepnie ten kabelek w kartę i zrobi tak jak miał przed zakupem G Duo.
Skoro jesteś serwisantem to powinieneś o tym wiedzieć
hermes-80 napisał:... Może nie umie go poprawnie skonfigurować lub ma blokadę TTL, bo nie sądzę by mu to się stało z dnia na dzień.
hermes-80 napisał:Na routerze nie ma przeskoku ?? Co ty opowiadasz ?? witux ??![]()
Faktem jest to, że tak na prawdę nic nie wiemy bo opis tego problemu jest karygodny jak 90% pytań na forum.
hermes-80 napisał:Po pierwsze podłącz kompa bezpośrednio pod neta abyś miał internet i:
Start/uruchom/cmd
w czarne okienko wpisz:
ping onet.pl
ping onet.pl -i 100
załącz wynik jako screen - Sposób wklejania grafiki