Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamByneq napisał:Ktoś tu ma zerowe poczucie humoru i chyba problemy emocjonalne a spostrzegawczość na poziomie minus 157Tylko 4 osoby skumały o co mi chodziło
kaktus283 napisał:
Efekt hiszpańskiego koła i ostrych jak brzytwa Polskich lin...
Byneq napisał:kaktus283 napisał:
Efekt hiszpańskiego koła i ostrych jak brzytwa Polskich lin...
Raczej chyba efekt zaniedbaniaFakt że polskie liny 6 splotkowe to było jakieś nieporozumienie ale... coś mi tu raczej zalatuje "wirtualnym inspektorem UDT"
![]()
W ciągu roku by się tak liny zapadły?
kaktus283 napisał:Także nie wiem czy tam był wykonany UDT w ciągu 3 ostatnich lat ^^, ale ważne że w porę nam się udało to wymienić zanim by doszło do jakiejś tragedii (wiem, z tragedią to przesada ale tak to nazwę)
Azonic_2006 napisał:Takie przykładowe obliczenia dla rowka z podcięciem i identycznego rowka bez podcięcia. Obliczenia dla kąta opasania 162*.
Bez podcięcia s1/s2 ~ 1.42 Z podcięciem s1/s2 ~ 1.58
rzepikwp napisał:Masz poślizg lin na kole ciernym?, czy poślizg przy nagłym hamowaniu na tarczy sprzęgła?
rzepikwp napisał:Na wciągarkach HSE,R5,R4 z podwójnym opasem raczej występowała nadmierna cierność niż jej utrata, przynajmniej ja się z utratą cierności nigdy nie spotkałem, natomiast z nadmierną w takich układach jak najbardziej
rzepikwp napisał:Druga sprawa która mnie zdziwiła to większy poślizg w dół przy pustej niż w górę, przecież powinno być na odwrót.