Mam używany skuter inwalidzki Alvaro niemieckiej firmy Dietz. Od pewnego czasu, ni z tego ni z owego, po przekręceniu kluczyka, diody sygnalizujące stan naładowania akumulatorów zamiast świecić światłem ciągłym szybko migają, a konkretnie z 10 diod miga od lewej 7 – 3 czerwone i 4 pomarańczowe, a pojazd nie da się uruchomić. Po kilku dniach postoju, przy wielokrotnych próbach, niespodziewanie znów wszystkie 10 diod świeci światłem ciągłym, co oczywiście pozwala uruchomić skuter, aż do następnego razu, który przytrafia się niespodziewanie i niestety często w dużej odległości od domu, co bardzo utrudnia transport skutera. Akumulatory są nowe.
Zaznaczam, że o elektronice nie mam zielonego pojęcia, a mieszkam daleko (ponad 100 km) od najbliższego serwisu firmowego. Nie mieszkam w Krakowie, tylko 10 km od Kalisza.
Proszę o wyjaśnienie przyczyny migania 7 diod i czy znajomy elektryk jest w stanie tę usterkę usunąć.
Zaznaczam, że o elektronice nie mam zielonego pojęcia, a mieszkam daleko (ponad 100 km) od najbliższego serwisu firmowego. Nie mieszkam w Krakowie, tylko 10 km od Kalisza.
Proszę o wyjaśnienie przyczyny migania 7 diod i czy znajomy elektryk jest w stanie tę usterkę usunąć.