Rozumiem, że każdy chciałby coś dorzucić od siebie. Wypada jednak być w zgodzie z faktami.
Cytat: Ja uważam że najlepszymi są
radeon 5102<klasyka z MOCYNM basem>
amator 2 znacznie przewyższa swoje dane techniczne
Chociaż nie jestem fanem wszystkiego co wyprodukował Radmor, takie zestawienie uważam jednak za profanację. Amator (1,2,3...) to tylko sprzęt klasy popularnej.
Cytat: Jak dla mnie jeszcze ZODIAK był dość dobry.Posiadał bardzo dobre potencjometry i koniec mocy jak we wszystkich WS-kach
Zodiak - sprzęt w miarę nowoczesny, ale konstrukcja mechaniczna i jakość wykonania - pod psem. W procesie produkcji, po zmontowaniu, nie sprawdzano nawet czy sprzęt gra. Trafiłem kiedyś na nowy egzemplarz, w którym były ściezki w przedwzmacniaczu zwarte cyną i jeden kanał nigdy nie mógł działać. To były czasy...
Cytat: Kiedyś bardzo dobrym sprzętem było radio "Elizabeth", później "Meluzyna
Oczywiście Meluzyna była wczesniej. Elizabeth to tylko eleganckie radio średniej klasy - nic więcej.
Cytat: . Dobrymi polskimi produktami były zdecydowanie Zodiak, Tosca, Elizabeth, innych nie miałem okazji słyszeć, więc się nie wypowiem, podobno meluzyna i kleopatra są godne uwagi.
Tosca to zmodernizowany Zodiak w nowej, lepszej obudowie. Niestety Meluzyna, Kleopatra, TSH+WSH 110/111 itp były dobre w swoich czasach i nie wytrzymują porównania z młodszym polskim sprzętem (WSH 205, WS 503, PA 9010 itp.)
Cytat: Amator stereo, Zodiak ( tego bardzo chwalę - konstrukcja zblizona do Amatora, większa moc )
Amator i Zodiak, poza producentem, nie mają ze sobą nic wspólnego. To radia z innych czasów i "innych bajek."
Cytat: amator !!!!!!!!!!!!!!!!!!! wygrywa to był niezniszczalny sprzęt dzięki mocnemu loudnessowi nawet na altronixach grał miał niesamowitego kopa nawet sylwestra szłó na nim zrobić na zadrutowanych bezp nawet 1 om obdsługiwał
Silny loudness (bez wyłacznika) w połączeniu ze stopniem końcowym na UL1405L i oryginalną kolumną na GD20/10, to zestaw najwiekszych pomyłek konstrukcyjnych, zadających gwałt uszom słuchacza tzw. "radia dla każdego"