logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Widzieliście coś niezwykłego

zimny8 12 Cze 2011 10:19 7737 76
REKLAMA
  • #1 9602318
    zimny8
    Poziom 33  
    Ocena: 504
    W swoim życiorysie miałem etap badacza i poszukiwacza zjawisk paranormalnych (oraz UFO itp.), mam pytanie czy spotkaliście się, ale tylko OSOBIŚCIE, z czymś co nie można logicznie wytłumaczyć, bo mimo starań mnie się to nigdy nie udało. Ciągle słychać o takich przypadkach, ale to gdzieś, ktoś i na pewno nie wiadomo nic. Myślę że to będzie dobra weryfikacja, właśnie grono tego forum może być obiektywne. Zdarzeń dziwnych było sporo, czasem strachu ale po weryfikacji zawsze okazywało się śmieszne. Kiedyś nawet nocowałem z kumplem w takim domu w okolicy, nikt go nie chciał kupić bo ponoć straszy, i w końcu właściciele przekazali go zakonnicom. Nudziliśmy się, a było tam tak spokojnie że aż dziwnie :). Może wy mieliście więcej szczęścia albo pecha. Ja myślę że to wszystko blaga.
  • REKLAMA
  • #2 9602365
    karolark
    Poziom 43  
    Ocena: 2519
    No wczoraj rano ( kolo poludnia ) wstalem - szybkim w miare truchtem potruchtalem do lazienki a tam o rety jakis obcy w lustrze :D po odpiciu kawy i umyciu ponownym ryjka i ponownym zerknieciu w lustro juz tam go nie bylo ????? Normalnie X archiwum :-)
  • REKLAMA
  • #3 9602399
    zimny8
    Poziom 33  
    Do tego obcego to ja się już przyzwyczaiłem :), zwłaszcza pojawia się w środku nocy właśnie czyli rano, po nocnej balandze :).
  • #4 9602506
    jacekko0
    Poziom 31  
    Ocena: 246
    Panowie jest dobrze dopóki w tym lustrze nie zobaczy się kogoś z kosą.
  • #5 9602687
    zimny8
    Poziom 33  
    A kolega widział :), bo skąd wie kiedy będzie żle :).

Dodano po 11 [minuty]:

Widziałem piorun kulisty ale o tym nie mówimy bo istnieje uzasadnienie tego zjawiska. Na placu szkolnym (mam taki widok) kiedy już nikogo nie było, podczas burzy uderzył o asfalt i odbił się (dziwne) w poziomie i uderzył w elewacje.
  • #6 9603614
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1191
    Widziałem przykład kontroli umysłów.

Jeden gość, lekko łysawy, z kaprawymi oczkami i drugi - kompletny baran i niezdara - dorwali się do władzy, spier***** co się tylko dało, a naród jest przekonany, że jest dobrze, szczęśliwie i wspaniale i będzie jeszcze lepiej, jak znów ich wybiorą.
    Pokazują ich w telewizji co drugi dzień, co wskazuje, ze kontrola umysłów musi być odnawiana regularnie. :lol:

Proponuję zakłócacz fal telewizyjnych, projektu DIY, o mocy nadawczej 145MW.
    Popracuje 3 dni i naród będzie wolny. :D

A tak poważnie - Jestem realistą. Uważam jednak, że nauka nie potrafi wielu rzeczy wytłumaczyć za pomocą swoich mechanizmów poznawczych. Co więcej - dzisiejsza nauka ignoruje wszelkie zjawiska, które wymykają się jej poznaniu.

Wiadomo, że istnieją zjawiska niewytłumaczalne i nie zostawiające dowodów materialnych. Nauka takie fenomeny ignoruje lub wręcz ośmiesza.
    Ale to nie znaczy, że takie zjawiska nie istnieją.
    Poza tym - wszystko czego nie możesz wyjaśnić, jest zjawiskiem "niewyjaśnionym". Nawet jeżeli inna osoba wie doskonale o co chodzi.
  • #7 9603940
    luke666
    Poziom 33  
    Ocena: 119
    zimny8 napisał:
    czy spotkaliście się, ale tylko OSOBIŚCIE, z czymś co nie można logicznie wytłumaczyć

Eee..., kobieca logika??
  • #8 9603963
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6373
    darts napisał:
    Zaprosiłem znajomą po imprezie do mnie. Jakieś winko no i potem... otwieram majteczki a tu TAKI CH.J - podpaska

I w czym problem?
  • #9 9604101
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 9605369
    zimny8
    Poziom 33  
    Kolego Madrik, ale oprócz wspomnianej kontroli umysłów nic, no i sam widzisz :), a dalej piszesz że na pewno, albo jakieś pokręcone filozofie, masz tu trochę racji, np. bo żona nie rozumie co może mąż całą noc u kumpla robić :), dla niej to jest niewyjaśniona historia :). Kolega luke666, jak się domyślam też nie widział tylko słyszał gdzieś :). Pewnie że nauka wiele zjawisk jeszcze nie wyjaśnia, ale już dziś wiadomo że nie są to zjawiska nadprzyrodzone (duchy itp.), i zajmuje się nimi w sposób naukowy (tylko fakty, mędrzec szkiełko i oko). Tą podpaskę kolego darts właśnie trzeba było dokładnie zbadać :) i całą resztę też, gdzie poświęcenie dla nauki :)
  • REKLAMA
  • #12 9605534
    zimny8
    Poziom 33  
    Chyba nie jezdzisz tak dolej tym wehikułym nie z tego świata. Jedz zaraz do porządnego egzorcysty z kanałem :).
  • #13 9607605
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    Jezdze :P Wizyta u egzorcysty, nawet samo zdiagnozowanie co to za demon tam siedzi, pewnie kosztowaloby polowe wartosci wehikulu.
  • #14 9608293
    KSX
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    Ja miałem już kilka razy taki "przebłysk jutra" po prostu jak się przepracowywałem i w ogóle nie sypiałem regularnie zdążały się sny które wyglądały jak zdjęcia z tego co będę robił i się sprawdziło.
    A oto sny które widziałem potem na jawie:
    - spalenie monitora,
    - kłótnia z moją dziewczyną,
    - przebita opona w samochodzie,
    - rozkręcanie drukarki,
    - kawałek wesela kolegi.

I choć zawsze staram się wszystko móc wytłumaczyć racjonalnie to tego nie potrafię.
  • #15 9608405
    c4r0
    Poziom 36  
    Moze dejavu? Ja czesto tak mam, ze jak cos robie to mi sie przypomina ze to juz chyba sie kiedys stalo albo mi sie znilo, ale to tylko zwarcia w mozgu :P
  • #16 9608564
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #17 9609518
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    No ja się już 10 lat zastanawiam i nie mogę znalezć wytłumaczenia.
    Mianowicie: jak taki kraj jak USA istnieje i to jeszcze uważa się za niewiadomo co jak tu takie debile i bezmózgi mieszkają? Za cholerę nie mogę tego wytłumaczyć , a dodam że parę razy próbowałem...
  • #18 9609552
    zimny8
    Poziom 33  
    Ja się już dłużej zastanawiam, oprócz tego że debile i bezmózgi to jeszcze pełno leni, brudasów, ograniczonych do grajdołka. Byłem 3 razy, kiedyś chciałem dorobić i poszłem pomalować takim mieszkanie, najpierw porządki, a w czasie malowanie oni pod tą folią w wyrku, i to nie bracia byli. Pracowity Polak szybko się dorobi. Mój brat po 3 larach pracował u Philipsa na stanowisku inżyniera (średnie tech,) ze wszystkim do niego latają nie umią policzyć podstawowych rzeczy (w grupie 40 osób tylko 5 rodowitych amerykańców). Dom postawiliśmy we dwójke, wszystko na poziomie średnio rozgarniętego szympansa (nie obrażając). I tu niewytłumaczalne, jak oni potrafią dokonywać właściwych wyborów np. kompetentnych ludzi władzy.
  • #19 9609593
    c4r0
    Poziom 36  
    Mi się wydaje, że w USA jest po prostu bardzo dużo ludzi. W związku z tym jest wielu idiotów i debili bez wyobraźni - to o nich jest w newsach w TV itp, i stąd potem takie stereotypy że w USA to tylko grubasy z macdonalda i debile (stereotypy wypracowane przez tych co to wszystkie rozumy pozjadali poprzez siedzenie przed telewizorem i chłonięcie emanującej z niego wiedzy o świecie). Ale przez to, że jest dużo ludzi, jest też dużo sprytnych i rozgarniętych (w stosunku do innych krajów) a co więcej, że się dobrze tam żyje to i rozgarnięci z innych krajów tam jadą i pracują na garnuszek USA. Oprócz tego kraj zarabia kasę na wojnach i ropie (jedno z drugim idzie w parze niestety...) i tak się koło zamyka. Mieszkam od lipca w USA i na prawdę nie mogę powiedzieć, żeby było więcej idiotów niż tam, gdzie mieszkałem w Polsce. Właściwie to możliwe że nawet jest odwrotnie. Ale to tylko moje odczucia i subiektywna ocena.
  • #20 9609619
    zimny8
    Poziom 33  
    Właśnie o to chodzi, garstka mądrych ludzi potrafiła stworzyć system promujący zdolnych, i to działa dla dobra wszystkich. Przyciąga emigrantów, często fachowców, i oni budują potęge Ameryki. No i następny kolega c4ro też :). Niezwykłe jest to że gdzie indziej jakoś się nie da (np. Polska). Pozdrowienia z Polski :).
  • #21 9609833
    marcing27
    Poziom 16  
    Ocena: 47
    No!Teściowa mi zrobiła kawę.
  • #22 9609900
    c4r0
    Poziom 36  
    zimny8 napisał:
    Niezwykłe jest to że gdzie indziej jakoś się nie da (np. Polska). Pozdrowienia z Polski :).
    Inna mentalność pozostała po zamierzchłych czasach, brak kasy. Wszystko się da, ale nie za darmo i nie z dnia na dzień, a największą przeszkodą są ludzie. ALE, nigdzie nie jest różowo i nigdzie nie ma utopii, są względy pod jakimi Polska jest lepsza od USA. Kwestia kto które względy preferuje.

marcing27 napisał:
    No!Teściowa mi zrobiła kawę.
    :morning: Powinszować.
  • #23 9610024
    zimny8
    Poziom 33  
    Właśnie właśnie, na kontynencie ciasno już od stuleci było, i ciągle ktoś na kogoś napadał, to zostało w ludziach. Nowy świat zawsze lepiej się rozwijał, czy to wyspy czy Ameryka. Cały ten bagaż uprzedzeń imigranci zostawiali za sobą, a zazwyczaj byli to ci sprytniejsi, madrzejsi, odważniejsi. I efekt niczyjej ziemi, działka 10 ar( parcela) kosztuje tyle co 4 ha ziemi +las w USA i możesz to wyciąć. A są kraje (Kanada) co za darmo ci dadzą. Cudem dla mnie jest to że mógłbym wyjechać i osiedlić się gdziekolwiek.
  • #24 9625599
    tomek10861
    Poziom 27  
    Ocena: 199
    Ja miałem kiedyś dość ciekawy przypadek, pękła rura od wody w łazience. Po zakręceniu ciepłej wody (zawór główny) woda nie zalewała mi domu. Po rozkuciu ściany okazało się, że rura od ciepłej wody jest cała, a od zimnej jest uszkodzona. Potrafi ktoś to wyjaśnić, bo ja do tej por nie :D
    A co do paranormalnych przypadków gdy raz obudziłem się w nocy widziałem jak coś stoi nad moim łóżkiem, taki jak by cień. Do tej pory nie wiem czy mi się wydawało, czy coś tam było.
    Pozdrawiam

PS. Kolego motyl22 powiedz coś więcej na ten temat. :D
  • #25 9625844
    zimny8
    Poziom 33  
    Pewnie babcia to była, albo zły sen czyli twoja przyszła ( lub była) teściowa :). Mnie w dzieciństwie (10 lat) zastąpił drogę demon z czerwonymi oczami, na wąskiej ścieżce w ciemny listopadowy (halloween) wieczór stał ok. 10m. dalej, nie ruszał się patrzył (oczy na wysokości 1m.), czekał co zrobie ja też czekałem trwało to około 15 min. zebrałem się na odwagę rzuciłem co miałem tzn. dzbankiem z mlekiem. Dostał, ani drgnął. jest jeszcze gorzej pomyślałem, po kolejnych minutach podchodze (po 5cm,) raz kozie śmierć, w odległości może 2m nagle,,,,,, widzę konia na biegunach :), koledzy zrobili mi kawał :). I to był ostatni raz w temacie niezwykłych rzeczy :).
  • #26 9625927
    kocio6
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Ja mam też takie przebłyski.
    Kiedyś jadąc do Warszawy, tylko przez 15 minut popatrzyłem na mapę googla, a potem będąc pierwszy raz w Wa-wie bez problemów potrafiłem się poruszać.
    Ale to nic.
    Kiedyś w nocy ok. 24 podjeżdżam na mój podjazd (osiedle pełne domków jednorodzinnych we wrocławiu na krzykach)
    Auto stawiam na podjeździe (dość wąski, 2,5m szer.)
    Rano samochód ma skasowany tył, a brama zamknięta.
    opcje:
    1- byłem tak nawalony, że nie zauważyłem :scrambleup:
    2- ktoś walną, posprzątał i zamkną bramę.
    3- kosmici się asnaebali i wjechali mi w auto.

Następna historia, o moim wspaniałym Polonezie:

1- wychodzę rano z domu i auto nie zapala. Padł akumulator. Biorę kable i idę do sąsiada, a po drodzę znajduje 200 zł. Jak by zapalił, pojechał bym.

2- Ta sama sytuacja. Nie chciało mi się iść do pracy, a bym na pewno się spóźnił, więc wsiadłem do autobusu i pojechałem do lekarza, bo od kilku dni bolał mnie brzuch. Zaraz wzieli mnie na sale operacyjną. Miałem przepuklinę wsteczną, tzn. hamowała odpływ płynów z żołądka.
    Dzieki polonezowi jestem żywy i bogaty :scrambleup:
  • #27 9626178
    kidu22
    Poziom 35  
    Ocena: 740
    A ja kiedyś jadąc sobie matizikiem A4 1,3zł, podskoczyło autko bagażnik sie uchylił i wyskoczyło koło zapasowe, jako że stało pionowo z racji butli LPG.

Jak ktoś je znalał niech sobie zatrzyma.
  • #28 9628528
    zimny8
    Poziom 33  
    Konkluzja jest taka, same śmieszne sytuacje, nikt nic ciekawego, niezwykłego nie widział bo nie ma. Pozdrawiam.
  • #29 9629453
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    Dzisiaj z rana zobaczyłem moją żonę bez makijażu - brrrr.
    Na szczęście niedziela, więc szybkim drinkiem wróciłem umysł do stanu normalności.
  • #30 9629593
    miler80
    Poziom 34  
    Ocena: 1395
    Niedawno widziałem jak koleś polonezem truckiem zapierniczał obwodnicą Radzymina z oberwaną butlą z gazem pod paką, dawała dobrze po asfalcie aż na dołkach iskrami sypało :D Kierowcy dawali mu znaki, a on nic dalej zap.... Chyba słuchał muzyki :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono osobiste doświadczenia związane z zjawiskami paranormalnymi i niewytłumaczalnymi. Uczestnicy dzielili się historiami o dziwnych zdarzeniach, takich jak widzenie cieni, przebłyski przyszłości, czy zjawiska atmosferyczne, jak burze i trąby powietrzne. Wiele osób podkreślało, że nauka nie potrafi wyjaśnić wszystkich zjawisk, a niektórzy twierdzili, że istnieją rzeczy, które wymykają się racjonalnemu myśleniu. Pojawiły się również wątki dotyczące zjawisk związanych z UFO oraz osobistych doświadczeń z "duchami" i innymi niewytłumaczalnymi sytuacjami. W końcu, niektórzy uczestnicy wyrazili sceptycyzm wobec tych zjawisk, sugerując, że wiele z nich można racjonalnie wytłumaczyć.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA