Mam zamiar kupić Citroen Xsara Picasso 1,6 ,1,8 z LPG sprowadzony z Holandii lub 2,0 Diesel.
Chodzi mi o bez awaryjność i eksploatację.
Jaką wersję polecacie?
Chodzi mi o bez awaryjność i eksploatację.
Jaką wersję polecacie?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekamil907 wrote:Wybór auta dobry ale zastanowił bym się nad tym czy diesel będzie rzeczywiście odpowiedni. Trzeba wziąć pod uwagę, że ceny ON będą już tylko wyższe, a LPG i tak ciągle będzie relatywnie tanie.
SauerMauser wrote:Silnik Diesla zawsze będzie oszczędniejszy niż benzynowy!
jonas wrote:Patrząc zaś na ilość warsztatów specjalizujących się i całkiem nieźle prosperujących dzięki tym wszystkim TDI, JTD, HDI i tak dalej, nie jest to wcale niemożliwe.
jonas wrote:SauerMauser wrote:Silnik Diesla zawsze będzie oszczędniejszy niż benzynowy!
Przy założeniu, że nic w tym dieslu nie padnie. Bo jak już padnie, to na ogół coś drogiego i wtedy cała oszczędność znika.
SauerMauser wrote:Różnica w średnim spalaniu między benzyną, a dieslem to minimum 2 litry. Przy założeniu, że rocznie użytkownik robi +/- 20 tys km ( ja dla przykładu ok 35 tys. km) daje to przy aktualnej stawce paliwa ok. 2200pln rocznej różnicy, a za tyle wyremontujesz silnik na igłę i masz kilka lat spokoju. Po 2 latach masz 4400pln, a za tyle naprawisz już wszystko wokół silnika i jeździsz kilkanaście lat w spokoju.
Więc gdzie tu ta strata oszczędności
jonas wrote:
Wtryskiwacz do diesla systemu Common Rail (czyli właściwie każdego nowoczesnego silnika wysokoprężnego) kosztuje o ile dobrze kojarzę 1500 do 3000 zł, zależnie od konkretnego modelu, zazwyczaj są w silniku cztery. Uwalić coś takiego można dość łatwo, wystarczy raz zalać chrzczone paliwo, opał albo inne świństwo, i gotowe. A nawet, jeśli lejemy dobrej jakości ropę, to obliczona na ~200k km turbina rozsypie się prędzej czy później - 1000 do 2000 zł w plecy. Do tego wymiana rozrządu, przy takich przebiegach robiona dość często, też swoje kosztuje.
I tu znikają te oszczędności, niestety. Całe szczęście nie jeżdżę dużo, bo chyba źle bym spał mając nowoczesnego delikatnego turbodiesla.
jonas wrote:I tu znikają te oszczędności, niestety.
chojinka wrote:Podczas kupna auta ważna jest wiedza która powinna towarzyszyć przez całą eksploatację aby nie było tak jak piszesz.
pozdrawiam
chojinka wrote:Podczas kupna auta ważna jest wiedza która powinna towarzyszyć przez całą eksploatację aby nie było tak jak piszesz.
pozdrawiam
SauerMauser wrote:Teorie stanowią tu wyższą wartość, niż praktyczne dane.
jonas wrote:Praktyczne dane są takie, że awaria turbodiesla jest niemal zawsze droższa, niż wolnossącej benzyny, bo o tym cały czas mówię. To też zamierzasz nazwać "teorią"?
jonas wrote:
Wtryskiwacz do diesla systemu Common Rail [...] kosztuje [...]1500 do 3000 zł,
[...] obliczona na ~200k km turbina [...] - 1000 do 2000 zł w plecy.
[...] wymiana rozrządu, [...] robiona dość często, też swoje kosztuje.
SauerMauser wrote:Zakładasz najgorszy scenariusz dla Diesla, przy najlepszym dla benzyny i to jest teoretyzowaniem.
SauerMauser wrote:Mówimy tu o Xsarze Picasso, więc odnoś się do tego konkretnie modelu, a nie teoretyzuj i strasz przyszłego posiadacza, ukierunkowując jego zakup na jednostkę z gazem, bo takie przypominam było pytanie...
jonas wrote:Auto używane to zawsze loteria, szanse trafienia na zły los są po prostu większe w turbodieslu z powodów, o których wyżej.
jonas wrote:Nie wiem czy silniki Citroena radzą sobie bezproblemowo z gazem, nigdy żadnego nie miałem, jeżdżę Seicento i BMW (dla pospólstwa oczywiście), oba auta tylko na benzynę.
czarny_alibaba wrote:Sory, chodziło mi o silnik Diesla 2.0 z jakiego roku wyszły już z FAP i dwumasą?
czarny_alibaba wrote:ile kosztuje wymiana rozrządu w 1.8B
czarny_alibaba wrote:który silnik jest mniej bezawaryjny
krocze wrote:
Nie tyle roku, co silnika. Wersja 2.0HDi 90KM nie miał FAP (słaby silnik), ani DPF.
krocze wrote:Prostszym silnikiem jest 1.6 8V, 1.8 to 16V, ale mniej awaryjnym będzie ten, który ma po prostu mniejszy rzeczywisty przebieg i nie był męczony ciąganiem przyczep itp.
krocze wrote:Różnica w spalaniu to ok. 0,5 - 1 litr w mieście pomiędzy 1.6, a 1.8,
Kwestia preferencji.