Dokładnie, podobnie w SBS 2000 lub 2003 server jest usługa Active Directoiry. Układ domenowy. Stawiasz OS-a i podpisansz się z zewnątrz jako root zdalny. XP też ma tą funkcje. Efekt takiego działania jest taki, że na cienkim kompie (klient) otwiera Ci się okno przeglądarki i w nim pulpit kompa z SBS (lub innym) (server).
Podkreśliłem to że komp klienta może być cienki, bo pamiętam jaki fenomenalny efekt wywołał na mnie komp (pII 166 MHz) na którym pojawił się pulpit jak w XP, można było pracować w OFFICE 2003 i wszystko śmigało jak głupie;)
Dodano po 6 [minuty]: anonim206 wrote: chodzi o przetwornik zapomocą którego łącze komputer z robotem
na stronie były schematy ale ne znalazem schematu przetwornika lpt/robot
W zakładce schematy jest schemat kontrolera A i schemat kontrolera B.
Cały kontroler (wydaje mi się że o to Ci chodzi mówiąc przetwornik) to tylko bramki zabezpieczające port, układy ULN 2803 , kilka LED-ów i troszkę rezystorków...
Całe sterowanie odbywa się programowo...
Nawiasem mówiąc moja praca dyplomowa powoli nabiera rumieńców i jak ją skończe, zamierzam opublikować ją na mojej stronie (www.hercules.webpark.pl) Tam wszystko jest opisane dokładniej niż na sronie.