logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Raport dotyczący aktualizacji smartphone'ów z Androidem

lukasker 06 Wrz 2011 22:31 2967 8
REKLAMA
  • Raport dotyczący aktualizacji smartphone'ów z Androidem Google jakiś czas temu ogłosił koalicję w ramach której producenci i operatorzy mieli współpracować by ich smartphone'y posiadały aktualną wersję systemu. Ustalono, że każdy smartphone ma być aktualizowany przez 18 miesięcy od daty wejścia do sprzedaży. Serwis AndroidAndMe postanowił sprawdzić, jak wyszło to w praktyce. Brano pod uwagę 3 wersje systemu: Android 2.1 Eclair, 2.2 FroYo, i 2.3 Gingerbread. HTC ma najwięcej nowoczesnych smartphone'ów bo aż 13 posiada system Gingerbread a tylko 4 FroYo. Dalej jest Samsung z 9 smartphone'ami z Gingerbread i 10 z FroYo. Sony Ericsson jako jedyny posiada wszystkie smartphone'y w najnowszej wersji systemu Gingerbread. Co do samych aktualizacji, to przez ostatnie 18 miesięcy HTC aktualizował 14 z 24 smartphone'ów, Samsung 13/33, Motorola 10/25, LG 9/15, a Sony Ericsson 4/14. Więcej w źródle.

Źródło
    O autorze
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Specjalizuje się w: programowanie, strony www
    lukasker napisał 2900 postów o ocenie 182. Mieszka w mieście Kielce. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
  • #2 9902818
    markovip
    Poziom 34  
    Ocena: 185
    I po raz kolejny, HTC pokazuje kto jest liderem na rynku.
  • #3 9903110
    xanio
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    Jak lubię Samsunga bo uważam, że ma dobre produkty tak jestem wściekły na nich, że zostawili mnie z moim i5700 i 2.1
  • REKLAMA
  • #4 9903156
    Mariojas
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    lukasker napisał:
    Sony Ericsson jako jedyny posiada wszystkie smartphone'y w najnowszej wersji systemu Gingerbread.

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego padło takie stwierdzenie? Mam Sony Ericssona i nie mam Gingerbread, co więcej wiem, że nie będę miał nic powyżej 2.1.
  • REKLAMA
  • #5 9903233
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Ocena: 182
    Mariojas napisał:
    lukasker napisał:
    Sony Ericsson jako jedyny posiada wszystkie smartphone'y w najnowszej wersji systemu Gingerbread.

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego padło takie stwierdzenie? Mam Sony Ericssona i nie mam Gingerbread, co więcej wiem, że nie będę miał nic powyżej 2.1.

Raport dotyczy rynku amerykańskiego, trzeba się wczytać w źródło, żeby ustalić jakie dokładnie modele były brane pod uwagę w zestawieniu.
  • #6 9903668
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 9903703
    xanio
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    A działa Ci wszystko? Cały czas czytam na forum cyanogen, że jeszcze coś nie działa.
  • #8 9904864
    Arek G.
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Mariojas napisał:
    lukasker napisał:

Tez tak myslalem ze nie bedzie nic wiekszego od 2.1 . Mam Xperie X10 i na sile mu wgralem Androida 2.3. Nie przez ten podstawowy program Companion. W nim nie ma update systemu do Androida 2.3. Sciagnolem system na kompa i innym programem wgralem na telefon. Xperia dziala szybciej i stabilniej. Do tego jeszcze roota mu walnolem co powoduje ze mam pelna kontrole nad telefonem.
  • REKLAMA
  • #9 9906439
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat aktualizacji systemów Android na smartfonach, w kontekście raportu, który analizował, jak producenci przestrzegają zasady aktualizacji przez 18 miesięcy od daty sprzedaży. HTC wyróżnia się, posiadając 13 modeli z systemem Gingerbread, a Samsung ma 9 modeli z Gingerbread i 10 z FroYo. Sony Ericsson jako jedyny producent ma wszystkie swoje modele na najnowszej wersji Gingerbread. Użytkownicy wyrażają frustrację z powodu braku aktualizacji dla starszych modeli, takich jak Samsung i5700 oraz Sony Ericsson Xperia X10. Wspomniano również o możliwościach wgrania alternatywnych ROM-ów, takich jak CyanogenMod, co pozwala na korzystanie z nowszych wersji Androida na starszych urządzeniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA